Μήπως το Hearthstone ήρθε για να μείνει; - VideoGamer.gr
hearthstone11
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

Μήπως το Hearthstone ήρθε για να μείνει;

Είναι σίγουρο ότι όλοι έχετε ακούσει έστω και μία φορά το όνομα Hearthstone. Είτε από φίλο, είτε σε βιντεάκι, είτε να το πήρε το μάτι σας σε κάποιο net. Οπότε είναι φυσικό να αναρωτηθεί κανείς, πως είναι δυνατόν να έχει γίνει τόσο γνωστό σε μόλις 1 χρόνο; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

Κάθε αρχή και δύσκολη

Το Hearthstone: Heroes of Warcraft είναι ένα Card Game το οποίο παράχθηκε και κυκλοφορεί από την αγαπημένη σε όλους μας εταιρία Blizzard Entertainment, που δημιούργησε και θα συνεχίσει να δημιουργεί κορυφαία παιχνίδια. Μερικά από αυτά είναι World of Warcraft, Diablo,Warcraft, StarCraft, Heroes of The Storm και τo αναμενόμενο Overwatch (που βρίσκεται σε Beta φάση). Έχοντας στο μυαλό μας αυτούς τους τίτλους, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι από πίσω βρίσκεται μια τεράστια εταιρία, που έχει ήδη έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ενεργών gamers να χρησιμοποιούν (ίσως και καθημερινά) τον Client του Battle.net. Γιατί όμως να ασχοληθεί μαζί του ο μέσος gamer; Είναι απλώς ένα card game. Δεν μπορεί να φτάσει τη δράση και το ενδιαφέρον που έχει ένας Action ή ΜOBA τίτλος.

Η παρουσίαση και η εμφάνιση είναι η μισή εμπειρία

hearthstone-Card-Box-Cinematic[1]

Εδώ έρχεται και κολλάει το Battle.net. Εκεί που κάθεσαι αραχτός στον Client σου μετά από WoW session, τσουπ σου πετάει μηνυματάκι, “Ξέρεις βγάζουμε ένα καινούριο παιχνιδάκι με κάρτες και μπορείς να το δοκιμάσεις δωρεάν”, εντάξει λες δωρεάν είναι, γιατί όχι; και εκεί αρχίζει το παιχνίδι!

Το ανοίγεις και ακούς αυτή την πανέμορφη μουσική, που μαζί με αυτό το καλογυαλισμένο κουτί σε κάνουν να θέλεις να το δοκιμάσεις. Είναι σαν τα unboxings, όσο πιο ελκυστικό το περιτύλιγμα τόσο σε κάνει να θέλεις να το ανοίξεις. Μέρα με τη μέρα, το παιχνίδι αρχίζει να μπαίνει στη καθημερινότητα σου. Ένα quest, ένα normal με κάποιον φίλο ένα ranked. Σιγά-σιγά γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον, ενθουσιάζοντάς σε με αυτά τα μικρά και όμορφα πράγματα που σου προσφέρει!

Απλό και ενδιαφέρον

DSAM8UJ8Q6B41379665685849[1]

Φτάνοντας στο κομμάτι της εκμάθησης, συνειδητοποιούμε ότι είναι πάρα πολύ απλό! “Κατέστρεψε τους 30 πόντους ζωής του αντιπάλου με Τέρατα ή Spells και οδηγήσου στην νίκη”. Δεν πίστευα στην αρχή ότι έμαθα να “παίζω” τόσο γρήγορα όμως πραγματικά σε βάζει αμέσως στην ουσία του παιχνιδιού. Βέβαια όσο εύκολο και αν φαίνεται, από πίσω κρύβεται ένα τεράστιο βάθος στρατηγικού κομματιού. Στήσιμο των Decks, ανανεωμένες στρατηγικές για επίτευξη του Rank Up, το παιχνίδι μεταμορφώνεται χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε σε card game παλαιάς κοπής. Μεγαλύτερη ποικιλία προσθέτουν και τα διάφορα Classes που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει σε συνδυασμό με τις 698 μοναδικές κάρτες που υπάρχουν. Δηλαδή, αυτό το μοντέλο easy to understand hard to master, σε βάζει μέρα με τη μέρα να μαθαίνεις όλο και περισσότερα πράγματα για το παιχνίδι, ανεβάζοντας σταδιακά τον πήχη.

Σουμαrizing

SR91SxB[1]

Έτσι, φτάνουμε στο σημείο να αναρωτηθούμε ξανά. Ήρθε το Hearthstone για να μείνει; Να σας πω την αλήθεια, το πιστεύω σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Γιατί όμως;

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και την άνθιση που έχουν τα eSports (League of Legends World Championship, Dota 2 International, CS:GO Katowice Championship με απίστευτα έπαθλα) και ότι μέσα από το Ranked Que μπορείς να μάθεις νέες τακτικές και περίεργα Deck που δεν είχες σκεφτεί ποτέ πως λειτουργούν, είναι ένα τεράστιο συν για την επιβίωση του στο χρόνο.

Επομένως αν λάβουμε υπόψιν όλα τα παραπάνω:

  • Προσεγμένο και όμορφο παιχνίδι
  • Free 2 Play τίτλος
  • Τεράστιο Community να το υποστηρίζει καθημερινά
  • Easy 2 Learn-Hard 2 Master
  • Heroes ofWarcraft –Δηλαδή αρκετό Lore πίσω από τις κάρτες που συνδέεται με το Warcraft
  • Παιχνίδια κατάταξης

Είναι αυτονόητο πως το παιχνίδι έχει πολλά Τουρνουά ακόμη να διεξάγει, πολλά έπαθλα να δώσει, πολλά Card Packs να πουλήσει και κορυφαίους παίκτες να βγάλει.

Προσωπικά, η μουσική του παιχνιδιού και μόνο με ενθουσιάζει!

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

HearthStone: Heroes of Warcraft

Για: iOS, PC

Ημ. Κυκλοφορίας:

11/03/2014