Καλοκαιρινές Διαρροές...για πάντα... - VideoGamer.gr
διαροοές
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

Καλοκαιρινές Διαρροές…για πάντα…

Η διαρροή είναι ένα φαινόμενο που με έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό. Φυσικά, δεν μιλάω για διαρροή σε σωλήνα του μπάνιου, αλλά για τις συχνές και περίεργες διαρροές που γίνονται κυρίως λίγο πριν τις επίσημες E3 παρουσιάσεις.

Θα έλεγε κανείς πως αυτές οι διαρροές είναι προγραμματισμένες. Είναι όμως έτσι?

Κατά ένα μέρος σίγουρα και θα μπορούσε να είναι. Ένα μικρό tease του τίτλου από την εκάστοτε εταιρία έχει να κερδίσει μόνο την αμέριστη προσοχή των απανταχού φανς. Από την άλλη μεριά, μπορεί και να καταστρέψει μια παρουσίαση-αποκάλυψη και να κλέψει αυτό το μομέντουμ που η κάθε εταιρία προσπαθεί να δημιουργήσει με μια αποκάλυψη νέου τίτλου.

Η πιο ρεαλιστική περίπτωση φυσικά είναι να διαρρέει από κάποιο από τα χέρια που περνάει. Ως gamers, πολλές φορές η ενασχόληση μας είναι κοντά στο αντικείμενο, οπότε πολλοί χομπίστες χάκερς θα μπορούσαν να ανοίξουν ακόμη και κάποια “ασφαλισμένα” αρχεία ώστε να πάρουν λίγες ακόμη πληροφορίες για τον αγαπημένο τους τίτλο. Έτσι, με προστάτη την διαδικτυακή ανωνυμότητα, διαμοιράζουν στους υπόλοιπους φανς τα χαρμόσυνα ή λυπηρα νέα.

Σε προσωπικό επίπεδο δεν μου αρέσει η διαρροή πληροφοριών(αν και είναι τροφή για πολλά άρθρα :P). Χαλάει την έκπληξη, το σόου, το “wow factor” που κάθε εταιρία χτίζει κάμποσα χρόνια πριν την παρουσίαση – αν δεν το κάνει η ίδια.

Δεν είναι κακό να μαθαίνονται ελάχιστες πληροφορίες για να υπάρχει ένας νευρώδης ενθουσιασμός, ένα μικρό άγχος. Αλλά, το να μαθαίνεται ολόκληρο το πρόγραμμα μιας παρουσίασης λίγες μέρες ή και ώρες πριν από αυτή δεν με ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τα “leaks” που γίνονται εν όψει των E3 ημερών; Θα χαρώ πολύ να ακούσω την άποψη σας στα σχόλια, παρακάτω.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ