Χρήσιμες οδηγίες για League of Legends: AD Carry (Guide) - VideoGamer.gr
AD Carry
· Γράφει ο Ερμής Σιόρεντας

Χρήσιμες οδηγίες για League of Legends: AD Carry (Guide)

Γενικά tips για ADC

  • Το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξει ένα ADC στο lane phase (πριν από τα teamfights) είναι το FARM.

Αν θες να ασχοληθείς με αυτή τη θέση (AD Carry) πρέπει να μάθεις να κάνεις last hit στα minions με σκοπό να αποκτήσεις όσο περισσότερα gold μπορείς. Για να το καταφέρεις αυτό, αρχικά μπορείς να παίξεις με bot για να μάθεις και στη συνέχεια να το δοκιμάσεις σε normal games με αληθινούς αντιπάλους.

Να θυμάσαι! πως είτε χάνεις το lane σου είτε το κερδίζεις προσπάθησε να μην μένεις πίσω στο farm.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα στο farm (creep score) είναι: στο 10’ περίπου 75-85 cs , στο 20’ περίπου 150-170 cs, στο 30’ περίπου 250cs κτλπ.

Screen35[1]

*** Ένα καλό tip για τα ADC που θα σας βοηθήσει είναι το εξής:

Επειδή όλα τα ADC προσπαθούν να κάνουν last hit ώστε να έχουν υψηλό farm, μπορείτε να χτυπάτε τον αντίπαλο (poke) τη στιγμή που προσπαθέι να σκοτώσει το minion. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα είτε ο αντίπαλος να χάσει το minion είτε να χάσει hp.

Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το tip κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα καταφέρετε να έχετε υψηλότερο farm από τον αντίπαλο και να τον αναγκάσετε να γυρίζει στο base για να γεμίζει hp και ταυτόχρονα να χάνει xp.

  • Για να ξεχωρίσει ένα ADC από τα άλλα στα teamfights (late game), πρέπει να γνωρίζει πως να ‘στέκεται’ στα fight (positioning).

Παίζοντας ως ADC, αν σε ένα fight κάθεστε σχετικά μπροστά από την ομάδα σας είναι σχεδόν σίγουρο πως θα χάσετε εσείς και στη συνέχεια όλο το team σας (εξαιτίας σας)!

Η θέση του ADC είναι πίσω από όλη την ομάδα. Κάθεστε πάντα τελευταίος και έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα για τυχόν assasin αντιπάλους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σας εξουδετερώσουν.

vayne2[1]

Σε περίπτωση που η ομάδα σας κάνει engage (ξεκινήσει αυτή πρώτη το fight), προσπαθήστε να μείνετε στάσιμος και να χτυπάτε οποιονδήποτε αντίπαλο είναι κοντά σας, ακόμη και αν αυτός είναι το tank της αντίπαλης ομάδας.

Αν όμως κάνει engage η αντίπαλη ομάδα, κινηθείτε προς τα πίσω χτυπώντας πάλι όποιον βρίσκετε κοντά σας.

Πάμε να δούμε πιο συγκεκριμένα κάποια AD Carry που μπορείτε να ξεκινήσετε

Caitlyn_1[1]

CAITLYN : είναι το ADC με το μεγαλύτερο range στο auto hit, και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις poke συνεχώς τον αντίπαλο για να δυσκολέψεις το farm του καθώς και να κάθεσαι αρκετά πίσω για να κάνεις last hit.

Lucian_1[1]

LUCIAN : είναι ένα πολύ δυνατό ADC και ιδιαίτερα για την passive του. Με την passive του (Lightslinger), μετά από κάθε ability, το επόμενο hit του είναι διπλό, κάτι που θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα στο farm και στο fight.

Ashe_5[1]

ASHE : είναι από τα παλαιότερα ADC του παιχνιδιού. Η ashe είναι σχετικά εύκολη στο παίξιμο της αλλά μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα της με την ulti (Enchanted Crystal Arrow) της, με την οποία ρίχνει ένα arrow και προκαλεί stun στους αντιπάλους που θα πετύχει.

Sivir_8[1]

SIVIR : το range στο auto hit δεν είναι σχετικά μεγάλο αλλά με το Ε (Spell Shield) μπορεί να αποφύγει πολλά spell (stun,root,…) των αντιπάλων. Επίσης με την ulti (On The Hunt), η οποία δίνει movement speed σε αυτην και στην ομάδα της, μπορεί να ξεκινήσει πολλά fight ή ακόμα και να αποφύγει fight.

Αυτά είναι ορισμένα adc που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε αν θέλετε να ασχοληθείτε με αυτή τη θέση.

Αν θέλετε μπορείτε να προτείνετε δικά σας tips στα σχόλια από κάτω.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

League of Legends

Για: PC

Ημ. Κυκλοφορίας:

01/06/2010