Χαρούμενες αναμνήσεις #1 - Αγαπημένοι τίτλοι του PSX - VideoGamer.gr
yoloυολο
· Γράφει ο Ερμής Σιόρεντας

Χαρούμενες αναμνήσεις #1 – Αγαπημένοι τίτλοι του PSX

Σκέφτηκα να ξεκινήσω να γράφω για ορισμένα πράγματα που μου έρχονται κατά καιρούς στο μυαλό όσον αφορά τα όμορφα gaming χρόνια. Το τελευταίο καιρό νοστάλγησα λίγο μπορώ να πω τα παιχνίδια του Playstation OnePSX ή απλά Playstation όπως θέλετε μπορείτε να το πείτε).

Υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια του PSX που θυμάμαι, αλλά θα αναφερθώ στα πιο σημαντικά για μένα που μου έρχονται τώρα.

Crash

36715-crash_bandicoot_3_-_warped_u-171

Το Crash ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι τότε. Τι να πρωτοθυμηθώ; Το Crash Bandicoot, το Crash Bandicoot Warped, Crash bash, Crash Team Racing… Όλα ήταν τέλεια. Θυμάμαι την απίστευτη αίσθηση που παίρνεις το τρίτο φτερό και απλά προχωράς μπροστά χωρίς να σε νοιάζει τίποτα.

Πολύ διασκεδαστικό ήταν και το CTS με τους αγώνες kart και τις διάφορες δυνάμεις που έπαιρνες από τα κουτιά (πυραύλους, βόμβες) για να σταματήσεις τους αντιπάλους σου.

Tekken 3

maxresdefault1

Πρέπει να ήταν το καλύτερο fighting game εκείνη την εποχή. Δε νομίζω να χρειάζεται να εξηγήσω το παιχνίδι, όλοι έχουμε καταλάβει για ποιο αριστούργημα της Namco μιλάω. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές τσακωνόμουν με τον αδερφό μου για την επιλογή του παίκτη, για τις νίκες, για τα πάντα με λίγα λόγια.

Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι να πατάω όλα τα κουμπιά μαζί μέχρι να πετύχω την κίνηση του Yoshimitsu που ‘στέκεται’ πάνω στο σπαθί του…(για όποιον θυμάται).

Hercules

hercules-ps11

Μπορεί αν το δει κάποιος τώρα για πρώτη φορά να πει ‘σιγά το παιχνίδι’. Κι όμως, αυτό το παιχνίδι το είχα τερματίσει πάνω από 3-4 φορές αν και συνέχεια θυμάμαι με δυσκόλευε η λερναία ύδρα.

Η στριφογυριστή γροθιά που γκρέμιζε τις κολόνες και οι κεραυνοί που πέταγε από το σπαθί ήταν όλα τα λεφτά.

Spiderman

52795-spider-man_e-61

Δε νομίζω να υπήρχε κάποιος που να είχε το PSX και να μην δοκίμασε το Spiderman. Ένα παιχνίδι περιπέτειας όπου είχες στη κατοχή σου τον ήρωα της Marvel και αντιμετώπιζες τους εχθρούς (Scorpion, Rhino, Dr. Oct, Venom) με τις διάφορες δυνάμεις που δημιουργούσες με τους ιστούς.

Δε μπορούσα να πιάσω τον Venom με τίποτα σε αυτό το παιχνίδι.


Φυσικά και υπάρχουν αρκετά ακόμη παιχνίδια που δεν αναφέρθηκα αλλά αυτά ήταν τα πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό όταν σκέφτηκα το Playstation One.

Περιμένουμε τα δικά σας αγαπημένα παιχνίδια του PSX στα σχόλια από κάτω.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ