MSI GS60 2PC Ghost Review - VideoGamer.gr
gs60review 1
· Γράφει ο Βαγγέλης Καμπάκος

MSI GS60 2PC Ghost Review

Σε αυτό το review έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε για πρώτη φορά ένα Gaming Laptop από την MSI. Συγκεκριμένα μιλάμε για το GS60 2PC GHOST το οποίο υπόσχεται καλές επιδόσεις σε 1080p gaming.

Εξοπλισμένο με Intel I7 CPU, GeForce 860M γραφικά και 16GB RAM, το εν λόγω μοντέλο προσπαθεί να δώσει έναν καλό συμβιβασμό ανάμεσα στους δύο κόσμους: Την φορητότητα και την ευελιξία που προσφέρει ένα λάπτοπ, με τις ικανοποιητικές επιδόσεις σε gaming εφαρμογές. Η τιμή του βέβαια όπως και στα περισσότερα Gaming Laptop είναι αρκετά υψηλή και στην Ελλάδα κυμαίνεται περίπου στα 1700€.

Ανοίγοντας το εντυπωσιακό κουτί, θα βρούμε πολύ περισσότερα πράγματα από τα συνηθισμένα laptops. Πολλά DVD με drivers και βοηθητικές εφαρμογές, και μάλιστα σε όμορφες “βελούδινες” θήκες, αυτοκόλλητα, εγχειρίδια για κάθε εφαρμογή, διαφημιστικούς καταλόγους με προϊόντα της Gaming σειράς της MSI και τέλος τον φορτιστή.

Εμφάνιση

Το λάπτοπ διακρίνεται αισθητικά όπως και τα περισσότερα προϊόντα MSI που έχουμε παραλάβει για review. Είναι πολύ λεπτό (19.9mm πάχος) και εξαιρετικά ελαφρύ (1.96kg) κάτι το οποίο οφείλεται στο κράμα μαγνησίου που χρησιμοποιεί η MSI για την κατασκευή του κελύφους του.

30_msi_GS60_

Το κατάμαυρο χρώμα με μόνη εξαίρεση το κόκκινο σήμα στην κορυφή του δίνει έναν επαγγελματικό τόνο ενώ το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο  του είναι πολύ καλής ποιότητας.

27_msi_GS60_

Αναλυτικά χαρακτηριστικά του GS60 2PC

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου, το GS60 2PC έρχεται εξοπλισμένο με Intel I7 CPU 4ης γενιάς, Nvidia GeForce GTX 860M γραφικά με 2GB αυτόνομης μνήμης και 16GB RAM DDR3L έως 1600MHz.

6_msi_GS60_

Από άποψη αποθήκευσης το λάπτοπ προσφέρει έναν SSD σκληρό δίσκο με 128GB χωρητικότητα για την εγκατάσταση των Windows και των βασικών προγραμμάτων και έναν μηχανικό δίσκο με χωρητικότητα 1TB και 7200rpm για τις πιο ογκώδεις εφαρμογές.

7_msi_GS60_

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι από το μοντέλο που λάβαμε είχε αφαιρεθεί ο μηχανικός δίσκος και είχε μείνει μόνο ο SSD. Σαν αποτέλεσμα, το benchmark κατανάλωσης μπαταρίας που θα δείτε στην συνέχεια δεν είναι ακριβές λόγω της έλλειψης του μηχανικού δίσκου.

34_msi_GS60_

Η οθόνη του λάπτοπ είναι άξια αναφοράς για την εξαιρετική της ποιότητα απεικόνισης. Το μέγεθος της είναι 15.6 ίντσες και η μέγιστη ανάλυση 1920×1080. Τα βίντεο που παρακολουθήσαμε ήταν απολαυστικά  τόσο σαν ποιότητα εικόνας όσο κι από άποψη φωτεινότητας και γωνίας θέασης αφού τρία άτομα παρακολουθούσαμε απροβλημάτιστα. Ο ήχος ήταν επίσης πεντακάθαρος και αρκετά δυνατός για λάπτοπ.

45_msi_GS60_

Η λύση Ethernet που προτιμάει η MSI είναι και αυτήν την φορά το Killer E2200 LAN το οποίο υπόσχεται χαμηλότερα ping κατά την διάρκεια multiplayer gaming. Πάνω στο GS60 θα βρείτε 3 θύρες USB 3.0, έξοδο HDMI, card reader και mini display port.

Αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να τα δείτε στον πίνακα που ακολουθεί:

Όνομα προϊόντος MSI GS60 2PC GHOST
CPU Intel Core I7-4700HQ
RAM 16GB DDR3L (8GBX2)
SSD 128GB
HD 1TB 7200RPM
Display 15.6″ FHD, 1920×1080, Non-Glare
Graphics GeForce GTX 860M / 2GB GDDR5
Audio Sound by Dynaudio, 7.1 channel
Webcam FHD type (30fps@1080p)
Card Reader SD4.0 (XC/HC)
Bluetooth Bluetooth 4.0
Wireless Lan 802.11ac
LAN Killer™ E2200 LAN
Battery 6-Cell Li-Polymer
AC Adapter 150W
USB ports 3.0×3
HDMI v1.4 x1

Benchmarks

Δοκιμάσαμε πολλά 3DMark Benchmarks σταδιακά, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα όπως το CloudGate για απλά laptops, μετά το SkyDiver για gaming laptops και τέλος το Firestrike απλά για να δούμε πως τα καταφέρνει αν προσπαθήσουμε να το συγκρίνουμε με σταθερούς υπολογιστές.

Στα δύο χαμηλού επιπέδου tests το GS60 2PC τα καταφέρνει πολύ καλά αφού τα FPS παραμένουν πάνω από 40 και φτάνουν έως και 80-90. Στο Firestrike από την άλλη, το laptop δείχνει πως δεν μπορεί να αντικαταστήσει το desktop gaming PC μας, αφού τα καταφέρνει καλά μόνο στο Physics Test και αυτό λόγω επεξεργαστή.

Θερμοκρασίες και απόδοση μπαταρίας

Το πρώτο μεγάλο αρνητικό του GS60 2PC είναι η απόδοση της μπαταρίας.  Η διάρκειά της σε high-full load έφτασε με το ζόρι λίγο πάνω από τις 2 ώρες. Αυτή η απόδοση γίνεται ακόμα χειρότερη αν συνυπολογίσουμε ότι έλειπε από το σύστημα ο μηχανικός σκληρός δίσκος όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Στο πλήρες σύστημα, δηλαδή με την παρουσία του μηχανικού σκληρού δίσκου, η απόδοση της μπαταρίας θα έπεφτε σίγουρα κάτω από τις 2 ώρες κάνοντας αναγκαία την χρήση του τροφοδοτικού.

3_msi_GS60_

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, κατά την διάρκεια των πολύωρων δοκιμών μας ο επεξεργαστής έφτασε στο μέγιστο τους 70C ενώ το chipset γραφικών της Nvidia τους 84C. Το κέλυφος του λάπτοπ είχε θερμανθεί αρκετά αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Ο ήχος των ανεμιστήρων όταν ανέβαζαν στροφές μπορεί παρόλα αυτά να ενοχλήσει κάποιους.

Βοηθητικές εφαρμογές

Όπως πάντα συνηθίζει η MSI, συνοδεύει τα προϊόντα της με χρήσιμες και ευκολόχρηστες εφαρμογές, για να κάνει την ζωή του χρήστη πιο εύκολη. Έτσι και στο συγκεκριμένο laptop, έχουμε το Dragon Gaming Center, μέσα από το οποίο μπορούμε να δούμε την κατάσταση του συστήματος (θερμοκρασίες, load κτλ) καθώς και να ελέγξουμε τον φωτισμό του πληκτρολογίου δίνοντας του το δικό μας “feeling”.

Συμπέρασμα

Επανήλθαμε στα reviews προϊόντων της MSI με ένα ακόμα ποιοτικό προϊόν που υπόσχεται ικανοποιητικές επιδόσεις σε 1080p gaming. Τα καταφέρνει το GS60 2PC; Και ναι και όχι. Αφενός έχει ικανοποιητικές αποδόσεις (με παραχωρήσεις) στα παιχνίδια και τις εφαρμογές που δοκιμάσαμε, αφετέρου αποδεικνύει ότι το gaming δεν ήταν και πιθανότητα δεν θα γίνει ποτέ προσανατολισμένο στα λάπτοπ.

Αναλογιστείτε ότι με ένα κλάσμα του κόστους μπορείτε να φτιάξετε ένα σταθερό PC με ίδιες ή ανώτερες επιδόσεις για gaming εφαρμογές. Άλλωστε και οι δυνατότητες της μπαταρίας του (όπως και των περισσότερων ανταγωνιστικών μοντέλων) κατ ανάγκη θα το έχουν καθηλωμένο για πολλές ώρες δίπλα σε κάποια πρίζα  ακριβώς όπως και ένα desktop PC!

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
gs60review 1

verdict

Ένα gaming laptop με ικανοποιητικές επιδόσεις σε 1080p gaming, με εξαιρετικό πληκτρολόγιο και οθόνη, το οποίο παρόλα αυτά πάσχει από την νόσο της μπαταρίας των laptops, αφού ο μέσος όρος ζωής της σε κανονική gaming χρήση δεν ξεπερνάει τις 2 ώρες.

7 Εξαιρετικό πληκτρολόγιο και οθόνη Ποιοτική κατασκευή Ικανοποιητικές επιδόσεις σε 1080p gaming Πολύ μικρή απόδοση μπαταρίας Υψηλό κόστος αγοράς

ΣΧΟΛΙΑ