Τι είναι το For The King - VideoGamer.gr
title
· Γράφει ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος

Τι είναι το For The King

Το For The King είναι ένα turn based RPG που μπορούμε να επιλέξουμε να παίξουμε μόνοι μας, ή coop online, και εξιστορεί μια περιπέτεια που ξεκινάει ως αναζήτηση, για να λύσουμε το μυστήριο που περιβάλλει τον ξαφνικό θάνατο του Βασιλιά. Στο ταξίδι μας πρέπει μέσα από τακτική και στρατηγική, να αντιμετωπίσουμε έξυπνους εχθρούς και μοχθηρά πλάσματα, τον κακό καιρό, τις παγίδες και κάθε λογής κίνδυνο, ενώ οι αποφάσεις που παίρνουμε και ο δρόμος που ακολουθούμε μπορεί να αλλάξει τελείως την ιστορία μας. Κατά την διάρκεια της περιπέτειας μας παίρνουμε τον έλεγχο 3 φίλων, που από κοινού αναζητούν λύση στο μυστήριο του θανάτου του Βασιλιά.

Το For The King, σύμφωνα με τον Colby Young συνδυάζει τέλεια τα παραδοσιακά επιτραπέζια RPG με τους μηχανισμούς των καλών παλιών video games. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο τίτλος ανακοινώθηκε στην διάσημη crowd funding πλατφόρμα, και τελικά η IronOak Games κατάφερε να κερδίσει το κοινό του KickStarter, το οποίο τελικά χρηματοδότησε με το παραπάνω τον τίτλο, και έτσι το For The King πήρε τον δρόμο του προς την τελική κυκλοφορία. Το For The King επιγραμματικά θα περιλαμβάνει:

  • Solo ή Online Co-op – Παίξτε μόνοι ή με 3 φίλους online.
  • Ανταγωνιστική Περιπέτεια – Μια περιπέτεια με αρκετή δυσκολία και συνεχείς ανατροπές.
  • Turn Based Μάχη.
  • Ζωντανός Κόσμος – Ένας κόσμος γεμάτος κινδύνους και καθημερινά νέες περιπέτειες.
  • Procedurally Crafted Map – Μοναδικός χάρτης με μοναδικές τοποθεσίες κατά την διάρκεια των αναζητήσεων σας.
  • Persistent Lore – Μοναδική και καθολική ιστορία που μπορείτε να αλλάξετε με την πορεία σας.
  • Dungeons – Μοναδικά dungeons που απαιτούν μοναδική στρατηγική.
  • Weapon Crafting – Δημιουργήστε πανίσχυρα όπλα.
  • Item, trinkets, curiosities – Πολλά καλούδια να βρείτε στις αναζητήσεις σας…

Σε ότι αναφορά την εικαστική προσέγγιση, το For The King ακολουθεί ένα στυλ που έχουμε ξαναδεί σε αρκετά Indie Games, με low poly γραφικά, αλλά μεγάλη λεπτομέρεια τόσο στο περιβάλλον, όσο και στον φωτισμό και την μουσική επένδυση. Η IronOak Games πάντως τόνισε πως η απόφαση να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο στυλ ήταν καθαρά για να τους επιτρέψει να επικεντρωθούν στην ιστορία και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, παρά σε πανάκριβα γραφικά και εφέ. Ο τίτλος πάντως κατά την άποψη μας τελικά καταφέρνει και τα δύο, αφού το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Το For The King αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC και Mac μέσω Steam το καλοκαίρι του 2016.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.