Windows 10 Game Mode και επίσημα από την Microsoft - VideoGamer.gr
windows 10 gaming
· Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντίνου

Windows 10 Game Mode και επίσημα από την Microsoft

Η Microsoft έχει ξεκινήσει την εφαρμογή ενός νέου feature για τα Windows 10,  την λειτουργία “Game Mode“, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από έναν Windows enthusiast χρήστη τον WalkingCat,  τον περασμένο Δεκέμβρη. H συγκεκριμένη ανακάλυψη αναφερόταν σε μια επιλογή “Game Mode“, το οποία και ήταν απλά ένα αρχείο DLL (gamemode.dll), που εμφανίστηκε σε μια ,υπό διαρροή, έκδοση των Windows 10. Τώρα το νέο αυτό feature εμφανίζεται επίσημα στην τελευταία έκδοση των Windows 10, preview build (15007), η οποία τίθενται στη διάθεση των Windows Insiders από αυτή την Πέμπτη.

vmplayer_2016-12-28_09-41-51

Η Microsoft έκανε μια μεγάλη ώθηση στο gaming με το αρχικό λανσάρισμα των Windows 10. Η εταιρεία αρχικά εισήγαγε το Game DVR, game streaming, και υποστήριξη DirectX12. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία ξεκίνησε το πρόγραμμα Xbox Play Anywhere, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράσουν ένα παιχνίδι μία φορά και να το απολαμβάνουν και στο Xbox One και στο Windows 10 PC τους, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν επιπλέον χρήματα. Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια σειρά από βελτιώσεις για το Gaming στα Windows 10, με τo επερχόμενo “Creators Update”, αλλά φαίνεται να εργάζεται πάνω και σε ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό για τα Windows 10, το “Game Mode“.

.Η Microsoft παραθέτει το νέο χαρακτηριστικό ως τρόπο, όπου ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής  θα κάνει το gaming την “κύρια προτεραιότητα του για τη βελτίωση της ποιότητας του παιχνιδιού σας“. Δεν είναι ακόμα σαφές πώς ακριβώς το “Game Mode” θα βελτιώσει τις επιδόσεις στο gaming, αλλά είναι πιθανό ότι τα Windows 10 θα καταστέλλουν απλές διαδικασίες του συστήματος και άλλες εφαρμογές, πάρα πολλούς πόρους από την CPU, την GPU και την μνήμη RAM όταν θα γίνεται χρήση κάποιας εφαρμογής παιχνιδιού προσφέροντας μεγαλύτερες αποδόσεις.

tuCEPT5AvKUk8rsdqgH2Xk-970-80

Το όραμά μας είναι η λειτουργία Game Mode να βελτιστοποιήσει το Windows 10 PC σας για αυξημένη απόδοση στα παιχνίδια“, αναφέρει ο head of Xbox platform engineering, Mike Ybarra,  στο Xbox Wire.

Η Microsoft δοκιμάζει επίσης ένα ακόμη νέα χαρακτηριστικό feature για τα Windows 10, το Game Broadcasting στην εφαρμογή Xbox, με το νέο preview build.  Ενώ η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη αυτήν τη στιγμή, οι Windows 10 χρήστες θα είναι σε θέση να κάνουν broadcast εύκολα το παιχνίδι το οποίο παίζουν, μέσο της υπηρεσίας Beam από το Xbox app, όταν το “Creators Update” των Windows 10 κυκλοφoρήσει τον  ερχόμενο Απρίλιο. Για περισσότερα νέα και πληροφορίες για το κόσμο του gaming συντονιστείτε στο VideoGamer.gr

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ