Το remaster Phantom Dust κυκλοφορεί δωρεάν, σήμερα, για Xbox One και PC - VideoGamer.gr
PhantomDust ds1 670x376 constrain
· Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντίνου

Το remaster Phantom Dust κυκλοφορεί δωρεάν, σήμερα, για Xbox One και PC

Εάν είσαι και εσύ ένας μεταξύ αυτών που αναρωτιούνται πότε και αν η Microsoft θα επανακυκλοφορήσει μια έκδοση της δημοφιλούς gaming σειράς Phantom Dust, της Yukio Futatsugi, η υπομονή λαμβάνει τέλος σήμερα, καθώς όπως μοιράστηκε εχθές ο guru marketing του Xbox, Aaron Greenberg στο Twitter μια remaster έκδοση, καταφθάνει για τα Xbox One και Windows PC.

Πιο συγκεκριμένα ο Aaron Greenberg της Microsoft ανακοίνωσε, χθες, με post στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ότι η επανασχηματισμένη (remaster) έκδοση του Phantom Dust θα ξεκινήσει σήμερα στις 16 Μαΐου, τόσο στο Xbox One όσο και στο PC (μόνο για Windows 10). Ακόμα καλύτερα νέα είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μια επανέκδοση του αγαπημένου τίτλου, η οποία θα διατεθεί εντελώς δωρεάν προς λήψη.

Παρακάτω το χαρμόσυνο tweet, για πολλούς fans της σειράς:

Για όσους δεν γνωσρίζουν, αρχικά η Microsoft ανήγγειλε μια αποκλειστική επανασχηματισμένη (remaster) έκδοση του πολυαγαπημένου Phantom Dust, για το Xbox One το 2014, αλλά τα πράγματα άλλαξαν έκτοτε. Πρώτον, η ανακατασκευή ακυρώθηκε υπέρ ενός (πιθανώς πολύ φθηνότερου) remaster και δεύτερον δεν αποτελούσε έναν exclusive gaming τίτλο για το Xbox One. Μέχρι πρότεινος, φαινόταν ότι η σειρά Phantom Dust θα μπορούσε να αποτελεί πλέον παρελθόν, αποτελώντας μια σειρά που προσέφερε ένα γερό θεμέλιο στην gaming ιστορία, με το δημιουργό της να βάζει “λουκέτο” σε οποιαδήποτε σκέψη επανέκδοσης 2015 και μαζί με αυτήν να σβήνουν και οι όποιες ελπίδες των fans είχαν απομείνει, για να νοσταλγίσουν στιγμές της σειράς για μια ακόμη φορά, με μια remaster έκδοση στο Xbox One.

3233220-pd1

Η εταιρεία περιγράφει επισήμως τον συγκεκριμένη έδκοση ως μια επανέκδοση του original τίτλου, διαθέτοντας, βέβαια, βελτιώσεις σε οπτικό και όχι μόνο τομέα. Η remaste έκδοση θα τρέχει σε υψηλότερη ανάλυση από το αρχικό παιχνίδι, υποστηρίζοντας widescreen feature και ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο το single player εξελίσσεται.

Τέλος, ο δημιουργός του, Adam Isgreen, της Microsoft Studios, εξήγησε πρόσφατα τις προκλήσεις του έργου, καθώς η εταιρεία δεν είχε πρόσβαση στον τελικό πηγαίο κώδικα του παιχνιδιού. “Επομένως, όλα όσα έχουμε κατορθώσει να κάνουμε σε αυτή την έκδοση του Phantom Dust έχουν πραγματοποιήσει αντίστροφη μηχανική στα δυαδικά αρχεία και στην πραγματικότητα hacking και cracking του κώδικα πίσω από αυτά”, όπως συμπληρώνει.

Η προσφορά δεν είναι περιορισμένη, με τη Greenberg να επιβεβαιώνει ότι θα είναι μόνιμα δωρεάν.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ