Το Monster Hunter τελικά δεν αποτελεί ένα oldschool παιχνίδι πλέον, καθώς λαμβάνει την πρώτη του εξιχρονισμένη και ανανεωμένη HD έκδοση του, με το Monster Hunter WorldΟ next Gen τίτλος του δημοφιλούς franchise κυνηγιού τεράτων θα γίνει διαθέσιμο στα PS4 και Xbox One στις αρχές του 2018, ενώ προς μεγάλη έκπληψη πολλών fan της σειράς θα ακολουθήσει και μια έκδοση για Windows PC.

Η νέα προσθήκη της σειράς αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Sony στην E3 2017, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών, με το Monster Hunter World να "πατά" στα βήματα των προκατόχων της σειράς αλλά αυτή την φορά με πολύ καλύτερα γραφικά και λεπτομέρειες χαρακτήρων και τεράτων. Δείτε το παρακάτω επικό announsment trailer του νέου τίτλου.

Το Monster Hunter ξεκίνησε την gaming ιστορία του το 2004 ως PlayStation 2 exclusive τίτλος και εκ τότε δημιούργησε μια σειρά από sequels και spin-offs. Μέχρι στιγμής, καμία από αυτές τις εκδόσεις δεν κατάφερε να βρει το δρόμο τους στους επιτραπέζιους υπολογιστές, γεγονός που καθιστά το νεοαποκλεισμένο Monster Hunter World ακόμα πιο ξεχωριστό. 

Παραγωγός Ryozo Tsujimoto, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι οι χάρτες θα είναι ανοιχτοί (open world δηλαδή) ενώ θα υπάρχουν ομαλές μεταβάσεις μεταξύ περιοχών, χάρη στη δύναμη των κονσολών νέας γενιάς. Φέρνοντας το franchise στις next Gen κονσόλες δίνει επίσης την αίσθηση ενός ζωντανού κόσμου. Τα τέρατα έχουν προηγμένο AI με διαφορετικές ανάγκες και αλληλεπιδράσεις το καθένα. Οι κυνηγοί μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις αλληλεπιδράσεις και θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα ή και μειονέκτημα για αυτούς αρκετές φορές.

Υπάρχουν αρκετές στολές που ονομάζονται mantles και διαθέτουν ορισμένες δυνατότητες. Για παράδειγμα, ο μανδύας Ghillie σας δίνει την δυνατότητα να γίνεται αόρατος για σύντομο διάστημα. Οι δυνατότητες των mantles έχουν cooldown, έτσι δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε επ αόριστον. Αυτό το είδος αντικειμένων παρέχει διαφορετικές επιλογές και στρατηγικές κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. Το παιχνίδι θα έχει επίσης multiplayer mode για πρώτη φορά, ενώ οι παίκτες σε όλο τον κόσμο θα παίξουν όλοι στους ίδιους διακομιστές, ώστε όλοι να μπορούν να παίξουν online, χάρη στο ταυτόχρονο παράθυρο εκκίνησης για όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, και τα 14 όπλα από τα προηγούμενα παιχνίδια εμφανίζονται εδώ και νέα αντικείμενα όπως το Slinger είναι διαθέσιμα στους παίκτες - ένα αγωνιστικό εργαλείο που μοιάζει με γάντζο και το οποίο διπλασιάζεται εν ώρα combat.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα πρώτο gameplay video καθώς και το developer diary που αποκαλύπτει αρκετές πληροφορίες για τον νέο τίτλο Monster Hunter World: