Το Steam θα υποστηρίζει σύντομα το Dualshock 4 - VideoGamer.gr
Ps4
· Γράφει ο Δήμος Τσιμόπουλος

Το Steam θα υποστηρίζει σύντομα το Dualshock 4

Στο event “Steam developer Days” η Valve ανακοίνωσε οτι θα προχωρήσει σε αλλαγές, προσθέτοντας το API του Dualshock 4 στο Steam. Στην εν λόγο συνεδρία, παρουσιάσθηκε υλικό από gameplay του Doom με την χρήση του Dualshock 4. Όταν η αγνώστου ημερομηνίας ενημέρωση καταφθάσει στο Steam, οι χρήστες θα μπορούν να αλλάζουν keybindings κατά βούληση. Οι αλλαγές θα γίνονται μέχρι και στο γυροσκόπιο αλλά και στο touchpad, δίνοντας έτσι πολλές νέες επιλογές στους χρήστες.

cd5759b3-3f1b-408a-8729-f2e81aee3fa4_80d90f94-8b36-4186-ab5a-09a570129247_ps4_steam_controller

Οι συνέπειες της αλλαγής που φέρνει το Dualshock 4

Οι αλλαγές θα βοηθούν τους παίκτες να αισθανθούν πιο οικία καθώς οι αλλαγές είναι πολύ φιλικές προς τους χρήστες. Πόσες φορές άλλωστε έχουμε εκνευριστεί με διάφορα κουμπιά που δεν φτάναμε να πατήσουμε; Αυτό πραγματικά αλλάζει καθώς το νέο feature του Steam θα επιτρέπει τον πλήρη επαναπρογραμματισμό τον κουμπιών. Οι αντιπρόσωποι της Valve είπαν ότι όσον αφορά τους χειρισμούς, θα είναι παρόμοιο με το Steam Controller, κάτι που είναι πολύ καλό μιας και το Dualshock 4 είναι αρκετά πιο προσβάσιμο από το να αγοράσει κάποιος ένα νέο Steam Controller. H Valve είπε ότι έκανε αυτή την κίνηση γιατί το Dualshock 4 έχει πολλά κοινά με το controller τους σε βαθμό hardware και θα βοηθήσει έτσι και τους developers.

Τέλος, δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι και άλλα χειριστήρια αργότερα θα δεχθούν παρόμοιες αλλαγές. Δυστυχώς όμως, για τα υπόλοιπα χειριστήρια η Valve αρνήθηκε να κάνει κάποιες δηλώσεις όσον αφορά ημερομηνίες και ονόματα εταιρειών. Ίσως και το Xbox One Controller να λάβει παρόμοια μεταχείριση. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε για νεότερα  όσον αφορά την περαιτέρω υποστήριξη χειριστηρίων.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ