Σε διαπραγματεύσεις με το Netflix για σειρά Assassin's Creed η Ubisoft; - VideoGamer.gr
560c3a6aa3452
· Γράφει η Δήμητρα Καψάλα

Σε διαπραγματεύσεις με το Netflix για σειρά Assassin’s Creed η Ubisoft;

Πρόσφατο άρθρο του Reuters αναφέρει ότι η Ubisoft βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με το Netflix για τη δημιουργία μιας νέας τηλεοπτικής σειράς. Η ανακοίνωση έρχεται από τον πρόεδρο της Ubisoft, Yves Guillemot, ο οποίος δεν έδωσε ωστόσο παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Συγκεκριμένα, η δήλωσή του ήταν ότι βρίσκεται “σε συζητήσεις με το Netflix για κάποια σειρά“. Ποιες είναι όμως οι πιο πιθανές μεταφορές;

Το πιο πιθανό προς το παρόν σενάριο, παραμένει κάποιο project σχετικό με το Assassin’s Creed, λόγω και της επικείμενης ταινίας που έχει κάνει το παιχνίδι γνωστό στο ευρύτερο κοινό, εκτός της gaming κοινότητας. Οι κατευθύνσεις που θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια απόπειρα είναι πολλές. Είτε θα ακολουθήσει το παράδειγμα της κινηματογραφικής μεταφοράς και θα διαδραματίσει μια ιστορία στο σύμπαν των Assassins, είτε θα βασιστεί σε κάποιον χαρακτήρα από τη βασική σειρά, όπως τον Altair ή τον Ezio. Δεν αποκλείεται βέβαια και να πρόκειται για κάποιο spin-off της ταινίας, ή να ακολουθήσει ένα εντελώς καινούριο setting από άποψη περιοχής και χρονολογίας.

netflix_pr_darwin_tv-ui_marvelsdaredevil_english_us

Για άλλους τίτλους, όπως το Splinter Cell, το Far Cry, το Ghost Recon, το Watchdogs και το The Division, έχουν επίσης ανακοινωθεί κινηματογραφικές μεταφορές, αυτό όμως δεν αποκλείει και κάποια μεταφορά στη μικρή οθόνη.

Η Ubisoft διαθέτει ήδη το δικό της τμήμα τηλεοπτικής παραγωγής, τη Ubisoft Motion Pictures, που ξεκίνησε το 2011 με σκοπό τη μεταφορά των τίτλων τους στην τηλεόραση και το πρώτο τους project, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι το animation Rabbids Invasion που σήμερα βρίσκεται στην τρίτη του σεζόν.

Ο λόγος που η εταιρία προβαίνει σε αυτήν την κίνηση δεν είναι μόνο η φιλοδοξία, αλλά αποτελεί και μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης από τη Vivendi, μια εταιρία κάτοχο μεγάλου μέρους των μετοχών της, συγκεκριμένα το 20%. Έτσι, τον τελευταίο καιρό επικεντρώνονται κυρίως στον τομέα των βίντεο, προσπαθώντας να κρατήσουν τα πνευματικά δικαιώματα των προϊόντων τους, μέσω, για παράδειγμα, μιας σειράς βασισμένης στα παιχνίδια τους.

Ποιον τίτλο της Ubisoft θα προτιμούσατε να δείτε στο Netflix;

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ