To PS4 Pro θα έρθει με 1GB επιπλέον ''αργή'' μνήμη - VideoGamer.gr
playstation 4 pro
· Γράφει ο Πολύδωρος Ταμτάμης

To PS4 Pro θα έρθει με 1GB επιπλέον ”αργή” μνήμη

Αν και η Sony δεν αναφέρθηκε  σε αυτό κατά την διάρκεια της παρουσίασης της νέας κονσόλας τον περασμένο μήνα, φαίνεται ότι το PlayStation 4 Pro θα έρθει με ένα επιπλέον gigabyte μνήμης RAM.  Μέσω δοκιμών, αποδείχτηκε ότι 8GB GDDR5 μνήμης δεν ήταν αρκετά. Έτσι, θα αυξηθεί η μνήμη για να βελτιωθεί η εμπειρία εκείνων που χρησιμοποιούν την κονσόλα και για άλλα πράγματα εκτός από αποκλειστικά να παίζουν παιχνίδια (π.χ. χρήση εφαρμογών του PlayStation store)

”Νιώσαμε ότι τα παιχνίδια χρειάζονταν λίγη παραπάνω μνήμη , περίπου 10% , οπότε προσθέσαμε 1GB αργής, παραδοσιακής μνήμης στην κονσόλα”, δήλωσε ο Mark Cerny της Sony.

playstation 4 pro

Όχι αρκετά τα 8GB

Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο αργή θα είναι η extra μνήμη , αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο Cerny μιλά για ένα gigabyte standard DDR3 μνήμη , που ακόμη και σήμερα είναι αρκετά γρήγορη για τις περισσότερες χρήσεις.

Συμπέρασμα

Έτσι, το PS4 Pro  θα έρθει με 9GB RAM , νούμερο που δεν συναντούμε συχνά όταν αναφερόμαστε σε μνήμη συστημάτων (π.χ. 4,8,12,16GB). 8GB GDDR5 και 1GB άγνωστου ακόμη τύπου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, βρισκόμαστε μόλις 3 εβδομάδες μακριά από το launch της κονσόλας. Ενδιαφέρεται κανείς να την αγοράσει;

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ