Κλείνει η United Front Games; - VideoGamer.gr
united front games.0
· Γράφει η Δήμητρα Καψάλα

Κλείνει η United Front Games;

Μια σειρά ειδήσεων, δημοσιεύσεων και φημών που αφορούν τη γνωστή εταιρία United Front Games έχει τραβήξει την προσοχή των χρηστών τις τελευταίες μέρες. Ο πιο γνωστός τίτλος της, το Sleeping Dogs, βρίσκεται στο επίκεντρο της αγωνίας των παικτών, αφού οι ελπίδες τους για μια συνέχεια φαίνονται να συντρίβονται.

Συγκεκριμένα, μια ανάρτηση στο Twitter της Jenn Timms, που ήταν μέχρι πρόσφατα παραγωγός στην εταιρία, άφησε πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες για το μέλλον της United Front Games:

“Θρηνώ για την καλύτερη δουλειά που είχα ποτέ και για την πιο υπέροχη ομάδα που έχω συνεργαστεί. Είναι το τέλος μιας σπουδαίας εποχής. Αντίο United Front Games”

Η κατάσταση για τη United Front άρχισε να φαίνεται άσχημη, όταν η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα spin-off του Sleeping Dogs απέτυχε τόσο έντονα που αναγκάστηκαν να σταματήσουν την ανάπτυξή του στη φάση Beta testing ακόμη. Επιπλέον, ένα από τα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, το Smash and Grab, ενώ δημοσιεύτηκε στο Steam και έγινε μάλιστα διαθέσιμο δωρεάν για ένα σαββατοκύριακο, σύντομα αφαιρέθηκε εντελώς, και η κατάστασή του σε πολλά site αναφέρεται ως “ακυρωμένο”.

Παρά την επιτυχία που σημείωσε το Sleeping Dogs στην gaming κοινότητα και τους επαίνους που απέσπασε από κοινό και κριτικούς, η εμπορική του επιτυχία ήταν μικρότερη από αυτήν που υπολογιζόταν. Η εταιρία έχει συνεργαστεί και σε άλλους τίτλους, όπως το Tomb Raider: Definitive Edition και το Halo: The Master Chief Collection, φαίνεται όμως ότι αυτό δεν κατάφερε να τη σώσει.

Δυσοίωνο λοιπόν το μέλλον της United Front, χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ώρα.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ