Οι εντυπώσεις μας από την For Honor Alpha - VideoGamer.gr
For Honor Alpha
· Γράφει ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος

Οι εντυπώσεις μας από την For Honor Alpha

Η πολυαναμενόμενη For Honor Alpha ξεκίνησε, και είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τον τίτλο, έστω και σε αυτό το πρώιμο release για πρώτη φορά! Οι εντυπώσεις μας γενικά ήταν καλές!

Πρόκειται για έναν σχεδόν hack-n-slash τίτλο τρίτου προσώπου, στον οποίο αναλαμβάνουμε τον χειρισμό ενός ήρωα από τα τρία factions: Knights του Ashfeld, Samurai και Vikings. Τώρα το κάθε faction έχει τέσσερις υποκατηγορίες ηρώων.

Για τους Ιππότες μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ Wardens, Conquerors, Peacekeepers και Lawbringers. Για τους Samurai μπορούμε να επιλέξουμε τους Kensei, Orochi Shugoki και Nobushi και τέλος για τους Vikings μεταξύ Raiders, Warlords, Berserkers και Valkyries! Προς το παρόν βέβαια στην Closed Alpha έχουμε πρόσβαση σε μόνο 2 ήρωες από κάθε faction. Το κάθε faction αλλά και ο κάθε ήρωας έχει διαφορετικό στυλ μάχης με διαφορετικά abilites, δυνατά και αδύναμα σημεία.

Όσο αναφορά την ιστορία μην περιμένετε και πολλά, αφού δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο τι συμβαίνει και γιατί , αλλά ουσιαστικά πριν χίλια χρόνια έγινε ένα κατακλυσμικό γεγονός σε όλο τον κόσμο και από τότε οι τρεις αυτές φατρίες πολεμούν ασταμάτητα μεταξύ τους, για να ξαναχτίσουν τους πολιτισμούς τους και να ξανακατακτήσουν την χαμένη δόξα του παρελθόντος!

Τα game modes χωρίζονται σε Campaign και Multiplayer, με το κάθε ένα να έχει όπως φαίνεται αρκετό περιεχόμενο. Στο Campaign τώρα μπορούμε να παίξουμε μόνοι μας ή co-op δύο παικτών και προς το παρόν είναι γνωστά τα campaigns για τους Orochi, Warden και Raider.

Στο multiplayer τώρα τα modes είναι Dominion, Duel και Brawl. Το Dominion είναι μια μάχη 4v4 στην οποία κερδίζουμε πόντους κατακτώντας σημεία στο χάρτη, διατηρώντας τα δικά μας και σκοτώνοντας εχθρούς (τόσο AI όσο και παίκτες). Στο 1v1 Duel είναι αυτονόητο πως απλά πρέπει να κερδίσουμε τον εχθρό μας (παίκτη ή AI) σε μάχη best of 5. Το Brawl τέλος είναι ένα 2v2 mode στο οποίο ο κάθε παίκτης κάνει spawn σε διαφορετικό σημείο του χάρτη και μαζί με τον συμπαίκτη του πρέπει να επικρατήσει των αντιπάλων σε τριπλές μάχες.

Οι χάρτες του multiplayer τώρα είναι τρεις, ένας για κάθε faction. Για τους Knights είναι ο Citadel Gates, για τους Samurai ο Overwatch και για τους Vikings ο River Fort. Κάθε χάρτης έχει το δικό του feeling από την αντίστοιχη φατρία, ενώ η δομή τους είναι αρκετά διαφορετική.

Πάντως όλα χωρίζονται με παρόμοιο τρόπο, αφού έχουν ένα κεντρικό σημείο μάχης, και δύο παράπλευρα σημεία, με κάθε σημείο να έχει το δικό του objective.

Τα quests ονομάζονται Orders και χωρίζονται σε Daily Orders και Contract Orders. Τα Daily Orders είναι καθημερινά quests που βοηθούν αν ανέβουμε level και να βγάλουμε gold, ενώ τα Contract Orders τα επιλέγουμε εμείς (μέχρι τρία τη φορά).

Το σύστημα levels και equipment του For Honor είναι αρκετά απλό, με την δυνατότητα να αλλάξουμε όπλα, εμφάνιση, εμβλήματα κτλ, αν και μπορώ να πω πως τα μενού είναι πολύπλοκα και αρκετά δύσχρηστα.

Όπως το καταλαβαίνω πάντως, η Ubisoft έχει ένα κάρο σημεία στα οποία θα προσθέσει microtransactions στο μέλλον, αφού κάθε διακοσμητική προσθήκη στον χαρακτήρα μας κοστίζει, όπως βέβαια και στα περισσότερα eSports.

Τα γραφικά είναι πολύ εντυπωσιακά, με πολύ όμορφο φωτισμό και particle effects, ενώ τα τοπία και το world building είναι απίθανα. Αν σκεφτεί κανείς πως η Closed Alpha έτρεξε σε Extreme σε μια RX470 4GB, τότε θα έλεγα πως η Ubisoft έχει κάνει δουλειά στο optimization του τίτλου της. Η μουσική είναι λίγο μονότονη και βαρετή, αλλά υπάρχουν τα sound settings για τέτοια πράγματα!

Η μάχη τώρα είναι αρκετά ικανοποιητική, με κάθε χτύπημα να δίνει την εντύπωση πως έχει αντίκτυπο, ενώ η γενικότερη συμπεριφορά του χαρακτήρα μας είναι αρκετά βατή, με πολλές φορές όμως να είναι ενοχλητικό το body collision εδικά ανάμεσα σε εχθρούς AI, ενώ και η κάμερα είναι αρκετές φορές που δεν βολεύει ειδικά σε κλειστούς χώρους. Ο χειρισμός είναι λίγο περίεργος με mouse/keyboard και λίγο πιο φυσιολογικός μέσω gamepad. Βέβαια όσο περισσότερη εξάσκηση τόσο καλύτερα. Έτσι και αλλιώς υπάρχουν αρκετά tutorials για να δοκιμάσουμε τον κάθε χαρακτήρα και τα abilities/skills του.

Το σύστημα άμυνας πάντως, που τόσο πολύ διαφήμισαν, νομίζω θέλει λίγη βελτίωση γιατί ήταν αρκετές οι φορές που μου φαινόταν πως δεν αποκρινόταν όπως ήθελα, ενώ υπάρχουν φορές που στον πανικό της μάχης δεν μου ήταν εύκολο να καταλάβω από που μου έρχεται η επίθεση για να μπορέσω να βγάλω σωστή άμυνα.

Δεν έλειψαν και τα αναμενόμενα disconnects και errors αλλά αυτό φαντάζομαι είναι κάτι που θα διορθωθεί.

Είναι σίγουρο πάντως πως η Ubisoft έχει κάτι καλό εδώ, και πως στο μέλλον θα δούμε αρκετά συχνά το For Honor σε τουρνουά eSports. Η Closed Alpha θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα (πρώτες πρωινές ώρες), ενώ περισσότερες πληροφορίες για το επερχόμενο πρόγραμμα του testing, δηλαδή για τα επόμενα βήματα της εταιρίας και την κυκλοφορία ίσως κάποιας beta θα έχουμε σύντομα!

Διαβάστε τα πάντα για το For Honor στο VideoGamer Greece!

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

For Honor

Για: PC, PS4, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

14/2/2016