Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμολόγηση των Intel Kaby Lake CPU's - VideoGamer.gr
31060104998l
· Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντίνου

Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμολόγηση των Intel Kaby Lake CPU’s

Οι πρώτες λεπτομέρειες τιμολόγησης, για την επικείμενη έναρξη της νέας οικογένειας Kaby Lake των επεξεργαστών της Intel, έχουν πλέον έρθει στο προσκήνιο. Η έβδομη γενιά των επεξεργαστών της Intel, ηγείται από τον high end,  Intel Core i7-7700K , o οποίος φημολογείται να κοστίζει από 349$ και με τον μικρότερο ηγέτη την οικογένειας των i5-7600K να κοστίζει από 239$. Οι τιμές δεν είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι των σημερινών διαθέσιμων Skylake CPU της Intel, το οποίο σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι, προς αναβάθμιση, αγοραστές δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από την αύξηση των τιμών.

 Ο ισχυρότερος, και συνάμα, ακριβότερος CPU της “οικογένειας” Kaby Lake (Intel Core i7-7700K) είναι ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής (Quad Core) με οκτώ threads (τεχνολογία hyperthreading), με την “βασική” ταχύτητα χρονισμού του να αγκίζει τα  4.2GHz . Διαθέτει 8MB L3 cacheμε την κατανάλωση να φτάνει μόλις τα 91W TDP. Από την άλλη μεριά, η ναυαρχίδα της μικρότερης οικογένειας  των Kaby Lake CPU’s της Intel, ο i5-7600K, διαθέτει 4 πυρήνες στο εσωτερικό του (χωρίς τεχνολογία hyperthreading) με την ταχύτητα χρονισμού να αγκίζει τα 3.8GHz. Διαθέτει αισθητά χαμηλότερη L3 cache (6MB) ενώ κι αυτός έχει μέγιστη κατανάλωση τα 91W TDP.

 Εδώ μπορείτε να δείτε το γράφημα με τις τιμές της έβδομης γενιάς επεξεργαστών της Intel, των Kaby Lake CPU’s.

untitled

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν την “βάση” για την τελική τιμολόγηση των νέων επεξεργαστών, με την επίσημη ανακοίνωση των Kaby Lake CPU’s να γίνεται από την Intel στα πλαίσια της  CES 2017, τον ερχόμενο Γενάρη.

Αν σκέφτεσαι σε μελλοντική αναβάθμιση σε έναν από τους παραπάνω επεξεργαστές, τότε θα χρειαστείτε και την αντίστοιχη συμβατή μητρική που να τους υποστηρίζει. Οι Kaby Lake έρχονται με υποστήριξη της πλατφόρμας LGA1151, όπως και της προηγούμενης γενιάς, με τους κατασκευαστές μητρικών να προσφέρουν τα πρώτα firmware ήδη από τώρα. Αμφιβάλλω αν τίποτα εδώ αξίζει αναβάθμιση για τους τρέχων ιδιοκτήτες Skylake,  και αυτό οδηγούμενος από το γεγονός ότι οι Kaby Lake είναι κατασκευασμένοι στα 14nm, όπως και οι προκάτοχοι τους Skylake, με τους μελλοντικούς Cannonlake να είναι προγραματισμένοι για κατασκευαστούν στα 10nm, γεγονός που αποδίδει περισσότερη απόδοση με μικρότερη κατανάλωση. Το μόνο θετικό με την αναβάθμιση στην έβδομη γενιά CPU’s της Intel είναι ότι οι Kaby Lake θα έρχονται και με υποστήριξη την νέας πλατφόρμας chipset, με πιθανή ονομασία 200-series. Εσείς σκέφτεστε να προχωρήσετε σε επικείμενη αναβάθμιση στην νέα γενιά επεξεργαστών (;) ή έχετε σε προτεραιότητα κάποιο άλλο μέρος hardware του υπολογιστή σας;

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ