Δείτε το gameplay από το Ghost of Tsushima! - VideoGamer.gr
ghost of tsushima 1 scaled
· Γράφει ο Φάνης Καραμήτσος

Δείτε το gameplay από το Ghost of Tsushima!

Επιτέλους μετά από τόση προσμονή, το εκτενές gameplay για το Ghost of Tsushima είναι επιτέλους εδώ και μα τον Kurosawa, είναι πανέμορφο. Αισθητικά ο τίτλος φαίνεται να είναι αυτό που περιμέναμε όλοι με έναν μεγάλο εντυπωσιακό κόσμο να μας περιμένει.

Ο creative director του παιχνιδιού, Jason Connell, μας παρουσιάζει τους διάφορους μηχανισμούς που θα έχει ο τίτλος όσον αφορά την εξερεύνηση, τις μάχες και τον χαρακτήρα μας.

Σύμφωνα με αυτό που είδαμε η εξερεύνηση του κόσμου θα γίνετε αρκετά οργανικά χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές. Μια από αυτές θα είναι ο άνεμος που θα μας οδηγεί στον προορισμό μας χωρίς να χρειάζεται ο κλασικός marker που εφαρμόζουν άλλα παιχνίδια. Επίσης διάφορα ζώα όπως αλεπούδες και πουλιά θα μπορούν να μας οδηγήσουν σε διάφορα κρυμμένα μέρη και αποστολές. Εν ολίγης, ο στόχος τους είναι να περιορίσουν όσο το δυνατό γίνετε το HUD.

Η μάχη θα έχει στην ουσία δύο modes. H μία θα είναι η warrior, δηλαδή ο χαρακτήρας μας θα είναι ένας κλασικός σκληροτράχηλος Samurai. Οι μάχες θα επικεντρωθούν κυρίως στο timing που θα κάνετε τις επιθέσεις σας όπως το dodge και το parry. Δεν ξέρω για σας αλλά η  λεπτομέρεια το ότι τινάζει την Katana του από τα αίματα κάθε φορά που τελειώνει η μάχη με κέρδισε. Το δεύτερο mode θα είναι το Ghost που θα είναι καθαρά stealth oriented. Θα να μπείτε αθόρυβα σε camp των εχθρών σας και να τους κάνετε assassinate.

Ο χαρακτήρας μας θα έχει την δυνατότητα να αλλάζει το gear του ανάλογα με τον τρόπο που παίζετε. Επίσης κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα μπορείτε να αλλάζετε τα χρώματα τις φορεσιάς σας. Τέλος θα υπάρχει ένα photo mode αλλά και ένα ασπρόμαυρο φίλτρο που θα κάνει το παιχνίδι να μοιάζει με ατμοσφαιρική ασπρόμαυρη ταινία όπως το Seven Samurai!

Θα είμαι ειλικρινής, αρχικά αν και εντυπωσιάστηκα από το παιχνίδι, μετά είδα μια μεγάλη ομοιότητα με το Assassin’s Creed ειδικά όταν βλέπουμε τον χαρακτήρα μας να πηγαίνει στα camps. Δεν θέλω να επεκταθώ και να το πάρω από την αρχή με κακό μάτι, θα ήταν ανώριμο και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με σιγουριά αν δεν πιάσουμε τον τίτλο στα χέρια μας. Ελπίζω ο τίτλος να μας αποδείξει ότι αξίζει και να έχει μια ικανοποιητική ιστορία που θα κάνει τα υπόλοιπα να μην έχουν τόσο σημασία.

Δείτε το trailer από το State of Play που σας παρουσιάζουμε παρακάτω. Εσείς ανυπομονείτε να λερώσετε την Katana σας;

 

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Ghost of Tsushima

Για: PS4

Ημ. Κυκλοφορίας:

Unknown