Η Platinum Games δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με την ακύρωση του Scalebound, που είχε προγραμματιστεί για κυκλοφορία σε Xbox One και Windows 10 για αργότερα μέσα στην χρονιά.

Ο πρόεδρος και CEO Kenichi Sato έγραψε: "Λυπούμαστε πολύ που σας ανακοινώνουμε, πως στις 9 Ιανουαρίου, 2017, η Microsoft Studios ανακοίνωσε την ακύρωση του Scalebound. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που τα πράγματα τέλειωσαν έτσι, ειδικότερα εφόσον γνωρίζουμε πως πολλοί φανς περίμεναν την κυκλοψορία του τίτλου όπως εμείς.

scalebound_71

"Προχωρόντας εμπρός, θα συνεχίσουμε να σας παραδίδουμε περιεχόμενο υψηλού επιπέδου, ξεκινώντας με το NieR: Automata τον Μάρτιο, συμπεριλαμβάνοντας προιόντα όπως τα GRANBLUE FANTASY Project Re:Link και LOST ORDER στο μέλλον."

Ο Sato έκλεισε λέγοντας: "Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες σας και κοιτάμε μπροστά στην συνεχή υποστήριξή σας!

Η δήλωση υπαινίσεται πως η Platinum δεν θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Scalebound, κάτω απο νέο publisher.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Phil Spencer ανακοίνωσε στο Twitter την ακύρωση του Scalebound και την χαρακτήρσε ως "δύσκολη απόφαση", αλλά το Xbox πιστεύει πως "έτσι είναι καλύτερα για τους Xbox gamers".