Ανακοινώθηκε η NVIDIA TITAN RTX - VideoGamer.gr
RTXTitan TechShot
· Γράφει ο Απόστολος Καραβίας

Ανακοινώθηκε η NVIDIA TITAN RTX

Η νέα TITAN κάρτα γραφικών της NVIDIA, είναι πλέον γεγονός. Φυσικά το νέο μοντέλο ανήκει στην οικογένεια RTX της πράσινης εταιρίας. Βασισμένη στην αρχιτεκτονική Turing έρχεται εξοπλισμένη με 4608 πυρήνες CUDA, 576 Tensor Cores, 72 RT Cores, ενώ διαθέτει 24GB μνήμης GDDR6.

Ο πυρήνας σε Boost Λειτουργία φτάνει τα 1770MHz, ενώ η βασική συχνότητα λειτουργίας είναι στα 1350MHz. Η συχνότητα μνήμης βρίσκεται στα 7000MHz καθώς το Data Rate φτάνει τα 14 Gbps. Εδώ μπορείτε να δείτε τα πλήρη χαρακτηριστικά.

nvidia titan rtx gallery c 641 d@2x

 

Φυσικά η συγκεκριμένη κάρτα δεν απευθύνεται στον μέσω χρήστη, αλλά κυρίως σε επαγγελματίες που ασχολούνται με βαριά workloads, όπως πχ το 3D Video Editting. Ωστόσο η NVIDIA με αυτή την κάρτα γραφικών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο Machine Learning και στην ΑΙ. Συγκεκριμένα με την χρήση της βιβλιοθήκης ανοιχτού κώδικα, RAPIDS, η TITAN RTX θα προσφέρει μεγαλύτερη επιτάχυνση σε διαδικασίες Machine Learning.

Φυσικά το κόστος είναι κάτι παραπάνω από εξωπραγματικό για τα δικά μας μάτια, καθώς στην κυκλοφορία, η κάρτα θα κοστίζει 2,499$.

Οι επιδόσεις σε συνθήκες gaming αναμένεται να ξεπερνούν την RTX 2080Ti κατά 20%, ωστόσο μέχρι να βγουν τα πραγματικά νούμερα δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά.

Πως σας φαίνεται η NVIDIA TITAN RTX;

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ