Ένας συντάκτης αναρωτιέται - Γιατί τα λένε Easter Eggs; - VideoGamer.gr
eastereggs
· Γράφει ο Θανάσης Μπίμης

Ένας συντάκτης αναρωτιέται – Γιατί τα λένε Easter Eggs;

Με το Πάσχα να έχει πλέον τελειώσει, μου ήρθαν στο μυαλό πάλι τα πασχαλινά αυγά. Όχι τα κανονικά αυγά, τα Easter Eggs – μην τα μπερδέψω πάλι, όλο το Πάσχα έτρωγα. Τώρα να μου πείτε και αυτά κανονικά αυγά είναι αλλά στην αγγλική γλώσσα. Μιλάω φυσικά για τα Easter Eggs που ακούμε συνέχεια να προστίθενται στα παιχνίδια, είτε σαν αναφορά σε επίκαιρα θέματα, μέχρι και αποκαλύψεις για νέα Sequel. Το ζήτημα είναι, πως προέκυψε αυτό το όνομα;

Σύμφωνα με παραδοχές, το όνομα “Easter Eggs” σε παιχνίδια-ταινίες προέκυψε από το κυνήγι των πασχαλινών αυγών από παιδιά μικρής ηλικίας συνήθως σε εξωτερικό χώρο. Γενικά όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν η φράση μας μιλάει για ένα εσωτερικό αστείο-ανέκδοτο χωμένο κάπου μέσα στον κόσμο και τα αρχεία του παιχνιδιού για τους μυημένους.

maxresdefault[1]

Το πρώτο Easter Egg που ανακαλύφθηκε σε παιχνίδι, ήταν το ονοματεπώνυμο ενός προγραμματιστή στο Atari’s Adventure του 1979. Τότε, η εταιρία δεν έδινε credit στους game designers και ο δημιουργός αποφάσισε να μαρκάρει το όνομα του, δημιουργώντας την γραμμή αφετηρίας για τα υπόλοιπα Easter Eggs που ήρθαν. Αργότερα, το 2004, μάθαμε πως το πρώτο Easter Egg ήταν σε ένα παιχνίδι του 1978 με όνομα Video Whizball, εμφανίζοντας το επώνυμο του προγραμματιστή Bradley Reid-Selth.

Έτσι πλέον έχουμε προχωρήσει στο επόμενο στάδιο με τα Easter Eggs, τα αντιμετωπίζουμε ως κάτι σύνηθες κυρίως λόγω internet-youtube αν και είναι μοναδικό να τα ανακαλύπτει κανείς μόνος του ακόμη και ας μην είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις.

go-away-san-andreas-photo-u1[1]

Οπότε πλέον γνωρίζετε ότι συμμετέχετε σε ένα παιχνίδι ή καλύτερα σε ένα κυνήγι από ανέκδοτα σχετικά με την επικαιρότητα, sequel παιχνιδιών, ονόματα προγραμματιστών ακόμη και σε αναφορές αγαπημένων παιχνιδιών των συντακτών και ότι μπορεί να έρθει στο μυαλό τους να προσθέσουν. Μην ξεχνάμε τα παιχνίδια είναι και δικά τους.

Με τις λιγοστές μέρες των διακοπών που απομένουν βρείτε την ευκαιρία και ψειρίστε ένα από τα αγαπημένα σας παιχνίδια, όλο και κάποιο Easter Egg θα ανακαλύψετε…

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ