EG.Allou Fun Park's Beastmaster Hunter- Videogamer.gr
Hunter Mid Range
· Γράφει ο Policymaker

EG.Allou Fun Park’s Beastmaster Hunter

Καλημέρα ή καλησπέρα, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί!

Είμαι ο Allou Fun Park, των Elysium Gaming, και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια λίστα(deck) που έφτιαξα την προηγούμενη season, όπου και ξανάρχισα το παιχνίδι μετά από ένα μεγάλο καλοκαιρινό διάλειμμα. Οι περισσότεροι που βλέπουν τον Rexxar να απεικονίζεται, εύλογα καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για κάποιο “προκλητικό” deck, από αυτά που μας έχει συνηθίσει το συγκεκριμένο class. Γι’αυτό προτίμησα να παρουσιάσω το δικό μου “Aleria” project, το οποίο είναι κάπως πιο healthy και για εμάς και για τους αντιπάλους μας!

 

Η Decklist:

 

Λίγα πράγματα για Midrange Hunter

  • Συνδυάζει καλό early, αλλά και late game. Αφενός Haunted Creepers, Mad Scientists, Traps και αφετέρου με Savannah Highmanes και Dr. Boom, με κάποιες λίστες συν το Ragnaros.
  • Προσπαθεί να κερδίσει μιας μορφής Tempo με τις Traps (κυρίως Freezing Traps), ώστε η Savannah να πέσει ανενόχλητη και να πάρει τον αντίπαλο μέσα.
  • Δεν συγχωρεί overextend. Μην ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να ανοιχτείς και πολύ γιατί το κλασσικό combo Knife Juggler – Unleash the Hounds θα σε τιμωρήσει με άδικα trades.
  • Μπορεί να πάρει Rush χαρακτήρα εάν curvάρει σωστά και κουμπώσει και κάποιο durability σε early Eaglehorn Bow. Επίσης το Hunter class το έχουμε δει και σε Hybrid μορφή, με minions που έχουν Charge, εμπεριέχοντας και Savannah.

Playstyle και τρόπος παιχνιδιού

Σκοπός μας είναι να έχουμε κάποιο Beast on board όσο περισσότερο μπορούμε για να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τους Houndmasters και τον Wrangler. To minion population δεν είναι απολύτως απαραίτητο αρκεί να μην αφήσουμε και τον αντίπαλο ανεξέλεγκτο. Για να κερδίσουμε βασιζόμαστε σε κάποιο early harrass με Bow, κάποιο Huffer, Houndmasterbuffed Haunted Creeper ή Grizzly Bear από κάποια Trap, ώστε η Savannah, ο Boom, το Steady Shot ή το Kill Command να κάνουν την υπόλοιπη δουλειά.

Matchups

VS Warrior

Είναι ένα matchup στο οποίο η Savannah είναι MVP και ο λόγος που είναι favorable το matchup. Αυτό οφείλεται στο ότι ο Warrior χρειάζεται ως επί των πλείστων παραπάνω από ένα resources για να ξεφορτωθεί τη Savannah ολοσχερώς. Νωρίτερα μπορούμε να ταλαιπωρήσουμε τον αντίπαλο με Webspinner, Haunted Creeper και Companion συνοδευόμενα από Houndmaster ή Wrangler. Βεβαίως ο Acolyte of Pain είναι καλό counter της Haunted Creeper και της Webspinner, όμως για αυτό το λόγο έχουμε silence και bows. Προσπαθούμε να περάσουμε damage αναγκάζοντάς τον σε unfair cleanups με τα weapons του. Ο Μad Scientist σε αυτό το matchup είναι λιγότερο θεαματικός απ’ότι στα υπόλοιπα. Τα Kill Command καλύτερα να χρησιμοποιούνται περισσότερο σαν Removals, διότι το commit στο damage του Command μπορεί να στοιχίσει το παιχνίδι, γιατί με Shieldmaiden, ShieldBlock, Alexstrasza, Justicar το damage που setάραμε για lethal θα γίνει nullify.

VS Rogue

Αυτό το matchup στηρίζεται κυρίως στο χέρι του Rogue player. Τα semi-sticky minions του rogue (Shredder, Violet) σε συνδυασμό με τα φτηνά removal μας κάνουν out-tempo και ακόμα χειρότερα το Sap στη Savannah μας. Εάν το άνοιγμα του Rogue είναι passive, τα early minions με Houndmaster θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, διότι θα τραβήξουν resources τα οποία μπορούν να γλιτώσουν αργότερα τη Savannah μας. Ο Loatheb θα κάνει ζημιά μόνο εάν ο Rogue έχει empty round αμέσως μετά. Το matchup μπορεί να το φέρει στα μέτρα μας ποιός άλλος από τον Dr.Boom, για τον οποίο ο Rogue αν δεν έχει setάρει lethal, θα χρειαστεί παραπάνω από ένα removal για να τον ξεφορτωθεί και το sap δεν αποτελεί καν λύση γιατί απλώς θα κερδίσει ένα γύρο με 2 boom bots στο board.

VS Paladin

Εάν είναι Secret Paladin πρέπει να πάμε σε race. Σκοπός είναι να κερδίσουμε πριν τον 6ο γύρο κατά προτίμηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αγνοήσουμε minion όπως η Secret Keeper ή Knife Juggler. Στο mulligan ψάχνουμε Flare, Webspinner, Haunted Creeper, Scientist, Glaivezooka και οπωσδήποτε Owl (silence after avenge,minibot,creeper,blessing buffed minions). Κάρτες όπως Unleash the Hounds, Bear Trap, Snake Trap βοηθάνε τα trades και το board supremacy μας, καθώς και στο να κάνουμε negate τις αντίπαλες Traps. Στην περίπτωση που αργήσουμε και ο αντίπαλος μας παίξει Dr.Boom στον 6ο γύρο, το Flare απλώς μπορεί να οδηγήσει τον αντίπαλο σε Concede. Το θεωρώ favorable matchup, αλλά διόλου άνετο. Εάν έχουμε να αντιμετωπίσουμε classic Curvadin, the odds are against us. Aldors negate our Savannah Highmanes, Jousters don’t let us outdamage and Tyrion is Tyrion.

VS Druid

Προσωπικά το θεωρώ αρκετά favorable το matchup σε αυτή τη version. Versus Aggro Druid έχουμε απαντήσεις σχεδόν για όλα τα threats τους και αρκετά ενοχλητικά Taunts να μας κερδίσουν χρόνο. Versus Classic Combo Druid προσπαθούμε απλώς να κρατάμε καθαρό το board του αντιπάλου, ώστε να πέσει η Savannah ανενόχλητη. Houndmaster και Wrangler βοηθάνε αρκετά στο board domination. Σε όλες τις περιπτώσεις wild growth/innervate/coin>Darnassus Aspirant μπορούν να δώσουν το edge στον Druid και να μετατρέψουν το favorable matchup σε πονοκέφαλο και σπασμένο keyboard.

VS Mage

Freeze mage? Hard mulligan για Flare και το πήραμε αλλιώς αντιμετωπίζουμε θέμα. Το mech mage ακόμα και με mediocre openings μας παραλύει. Θέλουμε πολύ συγκεκριμένα replacements. Webspinners, Creepers, Scientists, Bow, Glaivezooka και κανένα τυχερό Wrangler. Εάν φτάσουμε σε σημείο να παίξουμε 6o turn Savannah και είμαστε στα 15-20 life με τον αντίπαλο να έχει 2-3 minions, ίσως έχουμε κάποιο chance. Ενάντια σε Tempo Mage θεωρώ ότι νικάει ο καλύτερος και γρηγορότερος Mad Scientist.

VS Shaman

Δεν είναι και το καλύτερο matchup αλλά ευτυχώς δεν είναι τόσο popular σε τόσο μεγάλο βαθμό στο Ladder αυτή την περίοδο. Για την ακρίβεια μπορεί να μας πάρει πολύ χαλαρά. Οι προσθήκες του TGT το κάνανε ανυπόφορο. Το Totem Golem είναι ανίκητο, καθώς δεν τρέχουμε Freezing Traps, πόσο μάλλον ερχόμενος από Τuskarr. Ο Argus είναι ενοχλητικός, τα Earth Shocks αναιρούν τους Webspinners και τα Scientists και Hex καταστρέφουν τα Savvanah και Boom. Βασιζόμαστε στα Bear Trap και Houndmaster, αλλά και σε overextend του αντιπάλου για κάποιο καλό Juggler – UTH combo.

VS Priest

Το αγαπημένο μου matchup. O Dragon Priest μπορεί να πάρει από το πουθενά παιχνίδι εναντίον μας με τη βοήθεια των stat buff του, δηλαδή PowerWord:Shield και Velen’s Chosen.
Δίχως αυτά το θεωρώ πολύ εύκολη διαδρομή. Tα most wins τα έχω πάρει από Dragon Priest.

VS Warlock

Το Handlock είναι αρκετά υπέρ μας αρκεί να μη του δώσουμε καλά Hellfire/Shadowflame και free Molten. To Zoo είναι καθαρά draw dependent matchup και από τις 2 πλευρές. Μολαταύτα μας δίνω advantage. Κυνηγάμε στο mulligan το πιο early game μας. Glaivezooka σε κάποιο μικράδι μας, Bow, Owl, Juggler-UTH, Scientist for the win. Bonus από Houndmaster και Wrangler είναι σημαντικά, ενώ Savvanah και Boom όσο είμαστε ψηλά σε life κλειδώνουν το game.

VS Hunter

To mirror βασίζεται στους Scientists, στην Owl σε αντίπαλο Scientist, σε καλό Houndmaster και στην πρώτη Savannah που θα πέσει. Τα face hunter εάν δεν tauntάρουμε τα πάντα με Bear Traps και Houndmaster δεν έχουμε και πολλές ελπίδες.

Προτάσεις για αλλαγές & Final Thoughts

Αν θες να αλλάξεις κάποιες κάρτες, μπορείς να παίξεις με τις συγκεκριμένες επίσης:

  • Snake Trap -> Freezing Trap
  • Glaivezooka -> Quick Shot
  • Flare -> Τα πάντα

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτή τη λίστα και την προτείνω τόσο για ladder, όσο και για Tournaments. Για τυχόν ερωτήσεις/παρατηρήσεις/απόψεις, θα χαρώ να μιλήσω μαζί σου!

Untitled-4

Ο Γιάννης “Allou Fun park”, είναι Captain του τμήματος Hearthstone για τους Elysium Gaming. Σαν πρώην εθνικός πρωταθλητής Pokemon TCG & Yu-Gi-Oh, ήταν αναμενόμενο να κολλήσει και με το Hearthstone της Blizzard, στο οποίο έχει σημειώσει αξιοσημείωτες επιτυχίες σε ελληνικά events & Ladder.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

HearthStone: Heroes of Warcraft

Για: iOS, PC

Ημ. Κυκλοφορίας:

11/03/2014