3ος κύκλος Walking Dead: Η επιστροφή της Clementine - VideoGamer.gr
20161221234419 1
· Γράφει η Δήμητρα Καψάλα

3ος κύκλος Walking Dead: Η επιστροφή της Clementine

Καταλαβαίνεις ότι ένα παιχνίδι είναι καλό όταν μετά από 2 επεισόδια έχεις 642 screenshots. Ο τρίτος κύκλος του Walking Dead με τίτλο “A New Frontier” ήρθε δυναμικά και συγκίνησε. Πρώτα ένα μικρό, spoiler free review:

Αν είστε φαν της σειράς δε θα απογοητευτείτε από τους νέους χαρακτήρες και αν είστε καινούριοι παίκτες θα απολαύσετε οπωσδήποτε τη συναρπαστική αφήγηση. Η σκηνοθεσία είναι εκπληκτική και αρκετά διαφορετική από τα προηγούμενα παιχνίδια. Τα γραφικά είναι βελτιωμένα, το gameplay περιλαμβάνει λίγες παραπάνω παραλλαγές των κλασικών ενεργειών. Είναι πολύ πιο “βαρύ” από τα προηγούμενα, καθώς και από τα υπόλοιπα παιχνίδια της εταιρίας, αφού κολλάει σε αρκετά σημεία μεταξύ των σκηνών, με αποτέλεσμα να αποσυντονιστούν εικόνα και ήχος. Κατά τ’άλλα, πρόκειται για μια δυνατή επιστροφή, με συγκινητικές και απρόσμενες στιγμές. Οι αποφάσεις που παίρνει ο καθένας σίγουρα θα χρειαστούν πολλά playthrough για να ικανοποιήσουν, οπότε μπορείτε να ζήσετε όλα τα ηθικά και λοιπά διλήμματα της σειράς αρκετές φορές.

20161221234516_1

Η ιστορία ξεκινάει αυτή τη φορά με έναν καινούριο πρωταγωνιστή, τον Javier και την πολυμελή οικογένειά του στην αρχή του zombie apocalypse. Η οικογένεια μαθαίνει με τον χειρότερο τρόπο ότι οι νεκροί επιστρέφουν με αιμοδιψείς διαθέσεις. Όταν ο πατέρας του Javi πεθαίνει από κάποια αρρώστια, προς έκπληξη όλων, ξυπνάει λίγη ώρα αργότερα. Η μητέρα του ενθουσιασμένη τον πλησιάζει και μπορείτε να φανταστείτε τι ακολούθησε.

Η ιστορία προχωράει 4 χρόνια αργότερα. Τα παιδιά της οικογένειας έχουν μεγαλώσει και ο Javier έχει μείνει να τα προστατεύει με τη γυναίκα του αδερφού του που έχει πεθάνει. Οι επιζώντες δέχονται επίθεση και σύντομα αρχίζουν τα ηθικά διλήμματα για τα οποία είναι γνωστή η σειρά.

20161221215622_1

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο Javi, που έχει μείνει μόνος του, συναντά για πρώτη φορά την Clementine, η οποία στα 13 της περίπου πλέον, δεν είναι καθόλου φιλική.

20161221215714_1

H πρώτη εμφάνιση της Clementine

Το παιχνίδι φροντίζει να μας δώσει μικρά στοιχεία από τον χαρακτήρα της για να επαναφέρει το αίσθημα της οικειότητας με την Clem.

αρχείο λήψης

Season 1 vs Season 3

Οι δύο ήρωες ξεκινούν ένα ταξίδι προς αναζήτηση καταφυγίου και της οικογένειας του Javi. Προσπαθούν επίσης να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο για την Clementine, η οποία μετά από όσα έχει χάσει, δεν εμπιστεύεται εύκολα ανθρώπους.

20161221215717_1

20161221215720_1

Μετά από μια συμφωνία, αρχίζουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον. Φυσικά, σαν παλιός παίκτης, δε μπορείς παρά να κάνεις τις επιλογές που υποστηρίζουν την Clementine, ακόμα και αν αυτό πάει ενάντια στην οικογένεια του πρωταγωνιστή. Είναι λίγο άδικο, φυσικά, αφού διαλέγεις εκείνη πάνω από οτιδήποτε σου προτείνει το παιχνίδι, αλλά εντάξει, ας πούμε ότι έτσι αναπληρώνει που δεν είναι πρωταγωνίστρια.

αρχείο λήψης (1)

Η Clementine τον οδηγεί σε μια πόλη που φαίνεται ασφαλής, με φιλικούς ανθρώπους να τους περιβάλλουν. Εκεί, ο Javi αναγνωρίζεται από κάποιον ως γνωστός τζογαδόρος που με κάποιον τρόπο έμπλεξε άσχημα και η υπόθεσή του έγινε γνωστή και δημοσιεύτηκε στον τύπο. Αυτή είναι άλλη μια ομοιότητα που παρουσιάζει με τον Lee, τον πρώτο κηδεμόνα της Clementine, ο οποίος ήταν και αυτός απόκληρος της οικογένειάς του, όπως και ο Javi, αυτή τη φορά για τζόγο και όχι για δολοφονία.

20161221221308_1

Στη συνέχεια, η Clementine μαλώνει με έναν έμπορο και καταλήγει να τον πυροβολεί καταλάθος.

20161221222920_1

Εκεί ο Javi έχει την επιλογή να την υπερασπιστεί με έναν από δύο τρόπους, ή να αρνηθεί τη συμμετοχή του στο σκηνικό.

20161221223131_1

Σύντομα μαθαίνουμε και τι συνέβη στην Clementine μέσα στα 2 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν από το προηγούμενο παιχνίδι. Ή τουλάχιστον την αρχή τους. Κάπως έτσι πήγε η ζωή της λοιπόν, αν στο τέλος του είχαμε επιλέξει να πάει με την Jane:

αρχείο λήψης (3)

Η Jane αυτοκτονεί, αφήνοντας την Clem και τον Alvin Jr μόνους. Επιπλέον, η Clem κάνει τατουάζ στο χέρι της το όνομα του μωρού και προτείνει να πάρει ως μεσαίο του όνομα το “Lee”.

Σύντομα βρίσκουν την οικογένεια του Javi και εκείνος τους συστήνει ανακουφισμένος στη νέα του φίλη.

20161221232807_1

Λίγο αργότερα όμως, η μικρή αδερφή του Javi σκοτώνεται από ανθρώπους του New Frontier, μιας άλλης πόλης, η οποία είναι περίπου σαν τους Saviors του Negan στην τηλεοπτική σειρά του Walking Dead.

αρχείο λήψης (2)

Στη συνέχεια, ο Javi προσπαθεί να πείσει την Clem να μείνει μαζί τους, εκείνη όμως δε θέλει να δεθεί για άλλη μια φορά με κάποιους μόνο για να τους χάσει αργότερα.

αρχείο λήψης (4)

Όταν άνθρωποι του New Frontier έρχονται και ζητάν να πάρουν τον Javi για τους άντρες που σκότωσε, γίνεται διαμάχη και η πόλη που βρίσκονται καταστρέφεται ολοσχερώς. Οι χαρακτήρες μας δραπετεύουν και ψάχνουν να βρουν το New Frontier για να περιθάλψουν ένα μέλος της οικογένειας του Javi. Στη διαδρομή, η Clem φαίνεται να πιάνει φιλίες με τον μικρό του αδερφό.

αρχείο λήψης (5)

Βλέπουμε επίσης ένα γνώριμο από την τηλεοπτική σειρά πρόσωπο, για πρώτη φορά μετά την πρώτη σεζόν όπου είχαμε συναντήσει τον Glenn και τον Hershel.

20161225154041_2

Η Clementine ομολογεί ότι ήταν μέλος του New Frontier και σε flashback μαθαίνουμε πώς συναντήθηκε μαζί τους.

αρχείο λήψης (6)

Λέει ότι ήταν κάποτε μια ομάδα ανθρώπων που είχαν όντως καλές προθέσεις και ήθελαν να βοηθήσουν όσους το χρειάζονταν, κάτι όμως πήγε στραβά στην πορεία και ο στόχος τους πλέον είναι να πάρουν όσα πιο πολλά μπορούν για τους εαυτούς τους. Τότε η Clementine το έσκασε και μάλλον άφησε μαζί τους τον AJ, ο οποίος είναι άφαντος.

αρχείο λήψης (7)

Ο Javi συμφωνεί να κρατήσει το μυστικό της, κάποιος άλλος όμως που το ακούει από την ομάδα, εξοργίζεται και απαιτεί να την παραδώσουν σε αυτούς σαν προσφορά καλής θέλησης. Εκεί ο παίκτης έχει τη δυνατότητα είτε να υπερασπιστεί την Clem, είτε να συμφωνήσει να την παραδώσει. Οι παίκτες με συναισθηματικό δεσμό με την Clem δεν υπάρχει περίπτωση να διαλέξουν κάτι διαφορετικό φυσικά, γι’αυτό και είναι μα εξαιρετικά σπάνια απόφαση η δεύτερη. Η εναλλακτική είναι να σκοτώσεις αυτόν που την απειλεί. 20161225160411_1

Μετά από αυτό, η Clementine φεύγει και η ομάδα φτάνει στο New Frontier όπου τους περιμένει μια έκπληξη. Αρχηγός της πόλης, φαίνεται να είναι ο αδερφός που μέχρι τότε ο Javi θεωρούσε νεκρό.

Αυτά ήταν τα πρώτα δύο επεισόδια της πολυαναμενόμενης σειράς. Εσείς παίξατε; Πώς σας φάνηκε;

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ