Snakebyte GAME:PAD 4 S (CAMO) - Review - VideoGamer.gr
1
· Γράφει ο Απόστολος Καραβίας

Snakebyte GAME:PAD 4 S (CAMO) – Review

Τα Gamepads, κυρίως για τους console players είναι σίγουρα σημαντικά και δεν τίθεται ερώτημα στο ότι ο καθένας πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο στην κατοχή του. Είτε για Co-op games, είτε για εφεδρικό, ένα δεύτερο gamepad χρειάζεται πάντα. Ωστόσο το κόστος αγοράς ενός προϊόντος της ίδιας εταιρίας με την κονσόλα, είναι σημαντικό υψηλό.

Την λύση σε αυτό το θέμα δίνουν τρίτες εταιρίες, που στην περίπτωσή μας, αυτή η εταιρία είναι η Snakebyte. Σχετικά νεοσύστατη εταιρία, με μία ενδιαφέρουσα γκάμα προϊόντων για υπολογιστές, καθώς και κονσόλες. Στο κομμάτι των Gamepads, τα προϊόντα  απευθύνονται στους κατόχους PS4 (και PS3 λόγω συμβατότητας). Συγκεκριμένα κυκλοφορεί το μοντέλο GAME:PAD 4 S σε 4 αποχρώσεις (Black, White, CAMO και Bubblegum Camo). Στα χέρια μας έχουμε την έκδοση CAMO, με μπλε αποχρώσεις σε μοτίβο παραλλαγής, που κατά την άποψη μου είναι το πιο ωραίο της σειράς.

5

Η συσκευασία είναι λιτή και απέριττη, έχοντας μέσα το Gamepad σε διαφανή προστατευτική σακούλα, καθώς και το εγχειρίδιο χρήσης. Σημαντική σημείωση από την εταιρία, είναι η σύνδεση του Controller με PC ώστε να γίνει άμεσα το Firmware Update για να λειτουργεί η συσκευή σωστά. Επίσης με το update δεν θα υπάρχει και πρόβλημα συμβατότητας με την κάθε έκδοση λογισμικού της κονσόλας.

Περί της συσκευής, με μία πρώτη ματιά δείχνει καλή για τα λεφτά που ζητάει, αν και το υλικό κατασκευής δεν είναι αυτό που περιμένει κανείς, βλέποντας για πρώτη φορά το gamepad. Επίσης η matte επίστρωση που το κάνει να δείχνει πιο όμορφο, είναι ο φόβος τρόμος για τον αν μελλοντικά δεν θα αρχίσει να ξεφλουδίζει. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό σε όλες τις συσκευές με matte επίστρωση, ωστόσο, η SnakeByte χρησιμοποιεί τη μέθοδο του Υδρογραφήματος. Με αυτήν την τεχνολογία η επίστρωση κρατάει περισσότερο και έχει μεγαλύτερη αντοχή σαν υλικό. Πρακτικά πλέον, μόνο ο χρόνος μπορεί να μας λύσει αυτήν την απορία. Στην προκειμένη περίπτωση, τα 5 χρόνια εγγύησης του προϊόντος, θα σας καλύψουν, αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συσκευή.

2

Ο σχεδιασμός φέρνει περισσότερο στο Gamepad του XBOX, καταλαμβάνοντας μεγαλύτερο όγκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρκετά ελαφρύ, καθώς δεν έχεις μπαταρίες, μιας και είναι ενσύρματο (Καλώδιο 3 μέτρων). Οι μοχλοί βρίσκονται στο ίδιο σημείο με το επίσημο PS4 Gamepad, έχουν αντίσταση, ωστόσο δεν είναι πολύ σκληρή, με αποτέλεσμα η εμπειρία χρήσης να παραμένει ευχάριστη. Εν ώρα gaming, παρατήρησα ότι το Gamepad δεν έχει τα ίδια επίπεδα ευαισθησίας με το επίσημο Gamepad, οπότε ίσως χρειαστεί να ανεβάσετε την ευαισθησία, ώστε να τη φέρετε στα μέτρα σας. Δυστυχώς τα βασικά κουμπιά δείχνουν πιο χαλαρά και η αίσθηση είναι αυτή του κάποιου πιο φθηνού Controller.

3

 

Το Touchpad λειτουργεί όπως θα έπρεπε, επομένως δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι σε αυτό το κομμάτι.  Οι σκανδάλες είναι πλήρως λειτουργικές και βολεύουν, εκτός από τα R1 & L1, όπου το κουμπί ακολουθεί την κυρτότητα του gamepad, με αποτέλεσμα να πατιέται κατά λάθος ένα από τα δύο κουμπιά εύκολα. Το D-pad, όπως και τα υπόλοιπα κουμπιά έχει την αίσθηση του «χαλαρού». Τα κουμπιά Home, Share και Options λειτουργούν και αυτά όπως θα έπρεπε. Επίσης το καλώδιο δεν έχει κάποια υφασμάτινη επένδυση, αν και σε αυτό το εύρος τιμής, φαντάζει λογικό.

Η γενική εικόνα κατά τη διάρκεια του gaming, είναι ευχάριστη ενώ χρήστες με μικρότερα χέρια θα ευνοηθούν από το σχεδιασμό. Επίσης το μικρό βάρος στην πολύωρη χρήση είναι ευνοϊκό, ενώ το καλώδιο, πέρα του μήκους, θα σας σώσει από την φόρτιση και τη χαμηλή στάθμη μπαταρίας.

Εργονομικά το Gamepad της Snakebyte, είναι άψογο, δεν κουράζει και βολεύει τον μέσο χρήστη για δευτερεύουσα ή και κύρια χρήση. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα μη official gamepads της αγοράς, αξίζει σίγουρα. Με προτεινόμενη τιμή πώλησης στα 34€, είναι αρκετά φθηνότερο από αυτό της Sony, ενώ ως εμπειρία, τουλάχιστον χρήσης θα σας δώσει αυτό που θέλετε. Αν λοιπόν κοιτάζετε για χαμηλού κόστους Gamepad, για τον “Player 2” ή για εξοικονόμηση χρήματος το GAME:PAD 4 S φαντάζει ιδανικό για το μέσο gamer.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
1

verdict

Εάν δεν θέλετε να ακριβοπληρώσετε ένα controller, το gamepad της Snakebyte είναι ιδανικό, κάνοντας όμως τις ανάλογες υποχωρήσεις στην ποιότητα.

7 Σωστή τιμή Εργονομία Βάρος Ποιότητα κατασκευής Μόνο ενσύρματη έκδοση Δεν είναι για όλους

ΣΧΟΛΙΑ