Plantronics RIG 300HS Review - VideoGamer.gr
4
· Γράφει ο Απόστολος Καραβίας

Plantronics RIG 300HS Review

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι για την Plantronics δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι μία από τις καλύτερες εταιρίες στο θέμα του ήχου, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εντυπωσιακή πορεία στον Gaming τομέα. Αυτή τη φορά έχουμε στα χέρια μας το νέο Gaming Headset με τίτλο RIG 300HS. Η ιδεολογία πίσω από το συγκεκριμένο Headset, έχει να κάνει με τον ελαφρύ σκελετό και το ξεκούραστο, πολύωρο, gaming. Το RIG 300 κυκλοφορεί για Playstation 4, Xbox One καθώς επίσης κυκλοφορεί και η Universal έκδοση. Ας το δούμε όμως αναλυτικότερα.

Ξεκινώντας από τη συσκευασία, ανοίγοντάς την βρίσκουμε το headset αποσυναρμολογημένο καθώς και τα απαραίτητα εγχειρίδια χρήσης. Απλή και λιτή η πρώτη εικόνα, μας δίνει το κίνητρο για να συναρμολογήσουμε το εν λόγο headset. Η συναρμολόγηση είναι πανεύκολη, καθώς τοποθετούμε τα 2 ear cups σε μία από τις τρεις θέσεις που έχει διαθέσιμες το head band. Από αυτές τις τρεις θέσεις ρυθμίζουμε αντίστοιχα ώστε να φέρουμε το Headset στο μέγεθος του κεφαλιού μας.

1

Η αίσθηση που δίνει το Headset ποιοτικά σίγουρα ανταποκρίνεται στην ιδεολογία πίσω από αυτό. Είναι στιβαρό, από γερά υλικά ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να έχει ελάχιστο βάρος. Τα μαξιλαράκια είναι τόσο σκληρά όσο χρειάζεται, ώστε η πίεση να κρατάει το Headset στο κεφάλι σας, αλλά χωρίς να σας πονάει. Έχοντας χρησιμοποιήσει αρκετά Headset ανά καιρούς, με το RIG 300HS, πραγματικά ξέχασα ότι το φορούσα στο κεφάλι μου. Τα ear cups ακολουθούν ένα vented σχεδιασμό ώστε αν μην ζεσταίνεται η περιοχή στο αυτί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το να μην απομονώνονται οι εξωτερικοί θόρυβοι. Από την άλλη, μιας και πρόκειται για console headset αυτό είναι λογικό. Παίζοντας στην κονσόλα θέλετε να ακούτε τον ήχο από την τηλεόραση ή και τα ηχεία σας. Επομένως ο vented σχεδιασμός βοηθάει στο να μην σας απομονώνει από τους θορύβους του παιχνιδιού, όμως του μειώνει σε σημείο επαρκές, ώστε να ακούτε το gaming chat με τους φίλους σας. Επίσης η Plantronics με την τεχνολογία SoundGuard υπόσχεται ότι προστατεύει τα αυτιά σας από άσχημα spikes του ήχου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

3

Εκτός από τις ρυθμίσεις στην κονσόλα, το RIG 300HS διαθέτει του δικό του in-line controller από το οποίο μπορείτε να αυξομειώσετε την ένταση του ήχου, καθώς και να σιγήσετε το μικρόφωνο σας. Κυρίως η σίγαση του μικροφώνου είναι ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό. Το μοναδικό βύσμα jack που διαθέτει το headset είναι στα 3,5mm. Το βύσμα είναι σε σχεδιασμό Γ και έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να σας ενοχλεί το καλώδιο στο χειριστήριο. Επίσης το καλώδιο δεν περιέχει κάποια ινώδη επίστρωση, αλλά διαθέτει ένα όμορφο μπλε χρώμα.

Το μικρόφωνο είναι εύκαμπτο και σας επιτρέπει να το τοποθετήσετε όπως σας βολεύει. Μπορείτε να το σηκώσετε ή και να το γυρίσετε έως και 180 μοίρες προς την πίσω πλευρά. Επίσης ο ήχος που μεταφέρεται προς τους συμπαίκτες είναι άρτιος και καθαρός, ενώ η noise cancelling λειτουργία είναι άψογη και αποδίδει καρπούς. Δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα κατά την ομιλία, όπως συνηθίζεται αρκετές φορές με spikes ή βουητά.

ear cup

Όμως στα gaming headset το πιο βασικό κομμάτι αδιαμφισβήτητα είναι ο ήχος. Εδώ ίσως είναι και το μοναδικό (αν και βασικό) πρόβλημα της συσκευής. Οι οδηγοί των 40mm σύμφωνα με την Plantronics θα μεταφέρουν καθαρό και κρυστάλλινο ήχο στα αυτιά σας. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν μερικές συστάσεις. Ο ήχος είναι δυνατός, και εν μέρη καθαρός. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αν είχαμε πιο έντονο, το σχεδόν ανύπαρκτο, μπάσο. Οι ήχοι βγαίνουν “στεγνοί”, ενώ όταν το πλήθος των ήχων αυξάνεται, δεν μένει καθαρός κανείς από τους ήχους αυτούς και δημιουργείται ένα μπέρδεμα. Στην περίπτωση αυτή επικρατεί ένας flat ήχος. Παρόλα αυτά, των headset βασίζεται στην λογική του communication headset. Καθαρά και μόνο στην λειτουργία τους ως προς την ομιλία τα πηγαίνει περίφημα. Όταν μιλάτε με τους φίλους σας δεν θα σας ενοχλήσει τόσο η χαμηλή ένταση του μπάσου, στα παιχνίδια όμως, είναι απογοητευτική.

5

Αν λοιπόν θέλετε ένα Headset για την κονσόλα σας, με σκοπό την καθιερωμένη chat χρήση, το Plantronics RIG 300HS θα σας λύσει τα χέρια. Η απλότητα, το βάρος και η ποιότητα κατασκευής βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, αν θέλετε το Headset σας καθαρά για πλήρη ακουστική λειτουργία μόνο από αυτό, ίσως υπάρχουν καλύτερες λύσεις, μιας και ο ήχος είναι αρκετά flat για αυτή τη χρήση. Το RIG 300HS κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά, με προτεινόμενη τιμή πώλησης στα 44,99€.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα
4

verdict

Η Plantronics έκανε σοβαρή δουλειά στο σχεδιασμό. Πέτυχε αυτό που ήθελε και τα RIG 300HS είναι ελαφριά και ξεκούραστα, ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση. Ωστόσο, ο flat ήχος λόγο της έλλειψης μπάσου, μπορεί να σας αποθαρρύνει από την αγορά του.

8 Ελαφρύς σκελετός Ξεκούραστη πολύωρη χρήση In-line χειρισμός Έλλειψη μπάσου στον ήχο

ΣΧΟΛΙΑ