Εμφανίστηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Playstation 4K - VideoGamer.gr
αρχείο λήψης 5
· Γράφει ο Σπύρος Σκλαβούνος

Εμφανίστηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Playstation 4K

Το Playstation 4K ή αλλιώς Playstation 4.5, έχει την κωδική ονομασία ‘NEO‘ και διαθέτει νέα χαρακτηριστικά όπως βελτιωμένη κάρτα γραφικών, έναν γρηγορότερο επεξεργαστή και υψηλότερο memory bandwith.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Giant Bomb το Playstation 4K δεν θα αντικαταστήσει την απλή έκδοση του PS4, αλλά θα συνυπάρχουν μαζί, επιτρέποντας στους developers να αναπτύξουν παιχνίδια και για την απλή αλλά και για την βελτιωμένη έκδοση της κονσόλας.

Από τον Οκτώβριο, τα παιχνίδια του Playstation 4 θα κυκλοφορούν ως μια απλή “Base Mode” έκδοση, αλλά και ως μία νέα “NEO Mode” έκδοση, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το ανανεωμένο hardware.

ps4-access-large1 Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που έχετε την απλή έκδοση του Playstation 4, θα συνεχίσετε να παίζετε κανονικά τα παιχνίδια σας, ενώ αν αγοράσετε την ‘NEO‘ έκδοση θα μπορείτε να αγοράζετε τίτλους από την ίδια γκάμα, με την μόνη διαφορά να είναι πως θα τρέχουν σε υψηλότερες αναλύσεις με πιο σταθερό frame rate. Δεν είναι αναγκαίο να τρέξετε τα παιχνίδια σας σε 4Κ ανάλυση, ακόμα και αν η κονσόλα το υποστηρίζει.

Τα ήδη υπάρχοντα παιχνίδια θα υποστηρίζονται από το αναβαθμισμένο hardware του ‘NEO‘, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει αυτόματα κάποιο update στο σύστημα, οπότε οι ίδιοι οι developers θα πρέπει να δημιουργήσουν κάποιο patch για το παιχνίδι τους.

Επίσης δεν θα υπάρχουν “NEO-only τίτλοι“, ωστόσο αναφέρεται πως θα υπάρχουν αποκλειστικές λειτουργίες και επιλογές στο gameplay των τίτλων, καθώς επίσης και ειδικά unlockables για τους κατόχους της NEO κονσόλας.

PS4_Console_with_DS4

Οι ημερομηνίες μέχρι στιγμής είναι υποθέσεις της ιστοσελίδας Giant Bomb, η οποία αναφέρει πως τα παιχνίδια που είναι “NEO-Ready” είναι πιθανό να κυκλοφορήσουν πριν από την ίδια την κονσόλα.

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά το Giant Bomb υποθέτει πως ο επεξεργαστής θα διαθέτει 8 πυρήνες χρονισμένους στα 2.1 GHz, και η κάρτα γραφικών θα διαθέτει συνολικά 36 επεξεργαστικές μονάδες που θα τρέχουν στα 911 MHz. Το memory bandwith βελτιώθηκε στα 218 GB/s σε αντίθεση με τα 176 GB/s που τρέχει η απλή κονσόλα.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ