Οι εντυπώσεις μας από την beta του Ghost Recon Wildlands - VideoGamer.gr
grwbeta
· Γράφει ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος

Οι εντυπώσεις μας από την beta του Ghost Recon Wildlands

Από την Παρασκευή το μεσημέρι μπήκαμε στην κόσμο του Tom Clansy’s Ghost Recon Wildlands! Και ω θεέ μου τι κόσμος! Από τα πρώτα δείγματα φαίνεται πως η Ubisoft τελικά κατάφερε να φτιάξει το δικό της Witcher! Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν θα μπούμε σε πολύ λεπτομέρεια σε ότι αναφορά την ιστορία, αλλά θα παραμείνουμε στο αποτέλεσμα που είδαμε στην closed beta, και στο τι μπορούμε να περιμένουμε.

Ας ξεκινήσουμε από τον κόσμο. Στην closed beta είχαμε πρόσβαση στην περιοχή της Itacua, που αποτελεί μικρό μέρος του τελικού χάρτη, αλλά παρόλα αυτά ήταν τεράστια. Τα διάφορα vistas είναι εκπληκτικά με το μεγάλο draw distance να δίνει μια αληθοφάνεια στον κόσμο του Wildlands, ενώ τα προσεγμένα και καλοσχεδιασμένα μοντέλα και γραφικά δίνουν πνοή στον κόσμο.

grwbt24

Το tactical gameplay είναι πολύ καλοσχεδιασμένο, με τις εντολές μέσω του command wheel να είναι λίγες αλλά περιεκτικές, αλλά δεν λείπει το προβληματικό AI που σε κάποιες περιπτώσεις που σε αναγκάζει να δίνεις τις εντολές ξανά και ξανά μέχρι οι σύντροφοι σου να νιώσουν τι εννοείς. Βέβαια το παιχνίδι αποκτά τελείως διαφορετική εμπειρία όταν παίξεις online με φίλους (ή ακόμα και random παίκτες) αφού το κομμάτι τακτικής και στρατηγικής αποκτά αληθινή σημασία. Ομολογώ πως ήταν εντυπωσιακό να οδηγάει ο Γιάννης και εγώ κρεμασμένος από το παράθυρο να πυροβολώ τριγύρω.

Το gunplay τώρα είναι αρκετά προσεγμένο, αλλά και εδώ υπάρχουν θέματα αφού τα όπλα φαίνονται λίγο “ελαφριά” και χωρίς φυσιολογικό recoil. Όμορφη προσθήκη η εναλλαγή FPS και 3rd person shooter κατά την στόχευση. Παρόλα αυτά ο εξοπλισμός και το RPG στοιχείο είναι καταπληκτικά, αφού από την πρώτη κιόλας στιγμή που δημιουργούμε τον χαρακτήρα μας, η πληθώρα επιλογών μας επιτρέπει να αποτυπώσουμε τον εαυτό μας στο παιχνίδι. Γενικότερα πάντως, φαίνεται πως είναι αρκετά σημαντικό για την Ubisoft τόσο το character όσο και το gun customization.

grwbt38

Τα γραφικά είναι εκπληκτικά, με απίστευτη λεπτομέρεια και προσεγμένο σχεδιασμό. Οι άπειρες επιλογές γραφικών θα κάνουν το Wildlands να παίζει στα περισσότερα μηχανήματα, αν και γενικότερα το παιχνίδι δείχνει αρκετά “βαρύ“. Ο φωτισμός και τα particle effects είναι πολύ καλά φτιαγμένα και προσθέτουν στο συνολικότερο immersion στον κόσμο της Βολιβίας.

Στον ηχητικό τομέα ο σχεδιασμός των sound effects είναι ρεαλιστικός ενώ το voice acting είναι αρκετά καλό για τίτλο του είδους. Η μουσική είναι ωραία γενικότερα αλλά λίγο επαναλαμβανόμενη και βαρετή. Και επειδή ήθελα να ακούω κάθε λεπτομέρεια κατά την έφοδο μου σε φάρμες και γειτονιές, την έκλεισα τελείως.

grwbt17

Στα τελείως αρνητικά τώρα, τίτλος τέτοιου είδους δεν θα μπορούσε να μην έχει σοβαρά προβλήματα και μάλιστα η λίστα δεν είναι μικρή. Κατ’αρχάς ο περίεργος και δύστροπος χειρισμός των οχημάτων. Η οδήγηση δεν έχει και τόσο πολύ πλάκα όταν παλεύεις να κρατήσεις το αγροτικό που έκλεψες, πηγαίνοντας πέρα δώθε από λωρίδα σε λωρίδα ή πέφτοντας συνέχεια από γκρεμούς. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα οχήματα. Από μηχανές και αυτοκίνητα, σε βάρκες και ελικόπτερα. Γενικά ο χειρισμός χρειάζεται λίγη δουλειά ακόμα.

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται και στο AI, αφού υπάρχουν πολλά προβλήματα στην συνεννόηση με την ομάδα μας, αλλά και στον τρόπο αντίδρασης των πολιτών και των εχθρών. Τέλος δεν έλειψαν διάφορα αστεία bugs (που εύκολα γίνονται memes) με οχήματα να πετάνε, πολίτες να περπατάνε στον αέρα, και την δική μας ομάδα να σκαρφαλώνει σε τοίχους.

Απολαύστε καλύτερα την gallery με τις φωτογραφίες από την beta παρακάτω

Ουσιαστικά το Wildlands είναι πολύ κοντά στο The Division, αν αυτό διαδραματιζόταν σε open world περιβάλλον, και μοιάζει και πολύ στα θετικά και τα αρνητικά του. Κλέβει δόξα από τον απίστευτα προσεγμένο κόσμο στον οποίο δείχνει να μοιάζει με το The Witcher. Ελπίζω πως το τελικό προϊόν θα είναι πιο συμμαζεμένο από την beta, με τα περισσότερα προβλήματα να έχουν διορθωθεί. Πάντως η συνολική εντύπωση μου από το Ghost Recon Wildlands είναι θετική, και με κάνει να πιστεύω πως όταν κυκλοφορήσει θα αξίζει την επένδυση στην αγορά του.

Το Ghost Recon Wildlands κυκλοφορεί για PS4, Xbox One και PC στις 7 Μαρτίου. Ευχαριστούμε πολύ την CD Media S.A. για την παροχή των beta keys.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Για: PC, PS4, Xbox One

Ημ. Κυκλοφορίας:

7 Μαρτίου 2017