Ένα νέο παιχνίδι, με τίτλο Stable Orbit, που δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να χτίσουν και να διαχειριστούν τον δικό τους διαστημικό σταθμό θα κάνει την εμφάνιση του στο Steam Early Access τον Οκτώβριο.

Το Stable Orbit, το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το ανεξάρτητο studio Codalyn, περιγράφεται ως ένα ρεαλιστικό και απαιτητικό παιχνίδι που επιτρέπει στους παίκτες να κατασκευάσουν ένα νέο διαστημικό σταθμό, 5 χρόνια μετά την διακοπή λειτουργίας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Stable Orbit videogamer.gr

Ο Jim Offerman, developer του παιχνιδιού δήλωσε: "Δημιουργώ το Stable Orbit επειδή είμαι μεγάλος φαν της ρεαλιστικής επιστημονικής φαντασίας και πάντα ήθελα να κάνω κάτι σχετικό με το διάστημα. Είναι το πρώτο παιχνίδι που είμαι αισιόδοξος πως μπορώ να το αναπτύξω μόνος μου χωρίς την βοήθεια ενός στρατού από developers. Όταν άρχισα να μελετώ το πώς κατασκευάζονται και λειτουργούν οι πραγματικοί διαστημικοί σταθμοί, άρχισε να μου αρέσει ακόμα πιο πολύ!"

Κάπου εδώ να αναφέρουμε πως ο Offerman έχει δουλέψει στο παρελθόν ως lead programmer για τις PC εκδόσεις του Tomb Raider και του Deus Ex: Human Revolution.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το teaser trailer του παιχνιδιού: