Πήραμε στα χέρια μας το μικρό τερατάκι της MSI που αποτελεί λύση για όσους θέλουν έναν "Δαυίδ" στο σαλόνι τους! Μη έχοντας τίποτα να ζηλέψει από τα μεγαλύτερα Desktop αδέρφια του, το Nightblade MI2 έρχεται με πολλές εκδόσεις και πολλές παραλλαγές, για να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς gamers.

vg_nightblade_4

To Nightblade MI2 είναι μια custom λύση για όσους θέλουν να έχουν ένα δεύτερο PC που να μην ζηλεύει τίποτα από το κανονικό τους, ή για όσους ψάχνουν μια μικρή σε μέγεθος λύση που να αποδίδει τα μέγιστα!

Συσκευασία

Ανοίγοντας το μεγάλο κουτί βρίσκουμε μια πολύ καλά προσεγμένη συσκευασία που προστατεύει το μικρό διαμάντι, με παχιά foams και κάπου στην άκρη το κουτάκι με τα γνωστά καλώδια/accessories και εγχειρίδια. Στο επίκεντρο της συσκευασίας βέβαια το μαύρο κουτί του μηχανήματος!

vg_nightblade_2

Εξωτερικό

Το κουτί είναι φανταστικό. Μικρό, πανέμορφο, με όμορφες γωνίες και λειτουργικά τοποθετημένα τα πάντα πάνω του.

Το μπροστά μέρος περιέχει τα επιβλητικά λογότυπα της εταιρίας, κόκκινους αεραγωγούς στο κάτω μέρος, σε κάθε πλευρά τις φωτιζόμενες στήλες και τέλος το εμφανές slim DVD drive.

vg_nightblade_3

To πίσω μέρος περιέχει όλα τα ports που αναμένουμε, δηλαδή έξι USB ports, ένα LAN port, ένα PS/2 port, και τα ports για τις οθόνες και τον ήχο.

Τέλος το μπροστινό πάνελ που βρίσκεται στην δεξιά γωνία του κουτιού περιέχει 2 USB 3.1 Type-C και USB 3.0 Type-A ports, είσοδο για ακουστικά και μικρόφωνο και το όμορφο φωτιζόμενο the power button. Περίεργο πάντως που δεν υπάρχει πουθενά reset button.

Τα Χαρακτηριστικά του Nightblade MI2

Από τις διάφορες εκδοχές με τις οποίες έρχεται το Nightblade MI2 εμείς παραλάβαμε την παρακάτω:

Όνομα προϊόντος MSI Nightblade MI
CPU Intel Core I7-6700
RAM 8GB DDR4 2133MHz
SSD 128GB
HD 1TB 64MB, 7200RPM
Graphics GeForce GTX 970 4GB GDDR5
Audio 7.1 Channel HD Audio with Nahimic audio enhancer
Bluetooth Bluetooth 4.2
Wireless Lan Intel Dual band Wireless AC 3165
LAN Realtek 8111H Gigabit LAN
10/100/1000
AC Adapter 350W 80 PLUS Bronze certified
USB ports 1x USB 3.0, 2x USB 2.0
Βάρος 8 kg
Διαστάσεις 127.6 x 234.8 x 340.6 mm

Στο επίσημο site της MSI για το προϊόν μπορείτε να διαβάσετε τα διαφορετικά επιμέρους hardware που μπορείτε να επιλέξετε για το Nightblade σας, ενώ αν θέλετε μπορείτε να προμηθευτείτε μόνο το κουτί περίπου στα 300$ (όχι στην Ελλάδα ακόμα).

Το κουτί είναι custom design για να χωράει όλα τα απαραίτητα και ογκώδη μέρη που θα επιλέξουμε και παράλληλα προσφέρει ικανοποιητικές αποδόσεις στην θερμοκρασία και στην ροή του αέρα.

Κατά την διάρκεια χρήσης και δοκιμής του ο επεξεργαστής δεν ξεπέρασε τους 60 βαθμούς ενώ η GPU δεν ξεπέρασε τους 70 βαθμούς.

Benchmarks

Προφανώς τα benchmarks αφορούν την GTX970 που δίνει ζωή στο Nightblade που έχουμε στα χέρια μας οπότε σε συνδυασμό με τον i7-6700 ουσιαστικά δίνουν τις τυπικές αναμενόμενες αποδόσεις που έχουμε δει και σε άλλα αντίστοιχα benchmarks του συγκεκριμένου συνδυασμού.

Στο FireStrike Ultra σκοράρει μόλις 2.737 πόντους που βέβαια είναι λογικό και αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφού ουσιαστικά την μεγάλη βαθμολογία παίρνει ο επεξεργαστής.

vg_nightblade_ss_14

Στο FireStrike Extreme τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα με 5.231 πόντους και λίγο καλύτερες αποδόσεις παντού.

vg_nightblade_ss_4

Τέλος στο τυπικό FireStrike πετυχαίνει την καλύτερη του απόδοση με 10.094 πόντους και αρκετά ικανοποιητικές αποδόσεις γενικά.

vg_nightblade_ss_5

Εργαλεία / Software

Όπως σε όλα τα gaming προϊόντα της MSI έτσι και εδώ δε θα μπορούσαν να λείπουν οι βοηθητικές εφαρμογές που μας ανοίγουν επιπλέον δυνατότητες και μας διευκολύνουν να κάνουμε customization της απόδοσης του μηχανήματος με λίγα μόλις κλικ.

Από το Gaming Center μπορούμε να έχουμε πλήρη εποπτεία του συστήματος μας και να κάνουμε γρήγορες ρυθμίσεις στα χρώματα της οθόνης και στις αποδόσεις (overclocking) της κάρτας γραφικών.

Nightblade MI2

Ακόμα ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό που έχει το Nightblade MI2 είναι ο εμφανής μπροστινός φωτισμός ο οποίος είναι πλήρως ελεγχόμενος από το Gaming Center software. Μπορούμε να αλλάξουμε τα διάφορα modes φωτισμού από απλό χρώμα, σε breathing, σε gradient εναλλαγή χρωμάτων και σε audio mode που ακολουθεί την μουσική που παίζει από τα ηχεία μας.

Nightblade MI2

Τέλος μπορούμε να επιλέξουμε από τα έτοιμα presets απόδοσης μέσα από το Gaming App όπου χωρίζονται στα OC Mode, Gaming Mode και Silent Mode.

Nightblade MI2

Συμπέρασμα

Ένα μηχάνημα που ενσωματώνει πολλές λύσεις και πολλά χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει τους περισσότερους gamers με έναν παντοδύναμο επεξεργαστή, με τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Για παράδειγμα έχει πανέμορφο και εργονομικό σχεδιασμό αλλά υποστηρίζει μέχρι GTX970 που σημαίνει πως δεν είναι το πιο high-end gaming PC που μπορούμε να φτιάξουμε.

Το συγκεκριμένο μοντέλο που έχουμε στα χέρια μας κοστίζει κοντά στα 1.600€ στην Ελληνική αγορά κάνοντας το πιο ακριβό από τα περισσότερα "δυνατά" συστήματα που μπορούμε να φτιάξουμε κομμάτι-κομμάτι, αλλά παρόλα αυτά παρέχει ένα κάποιο value for money αφού έρχεται σε πολύ μικρότερο μέγεθος από τα συνηθισμένα, με πανέμορφο κουτί και ικανοποιητικές αποδόσεις στο gaming.

nightblademi2_editorschoice