Ελαττωματικές οι GeForce RTX 2080 Ti; - VideoGamer.gr
shop 2080 ti 1070
· Γράφει ο Απόστολος Καραβίας

Ελαττωματικές οι GeForce RTX 2080 Ti;

Είναι γεγονός ότι, οι νέες κάρτες γραφικών της Nvidia έχουν προκαλέσει χαμό στον κόσμο του PC building τον τελευταίο καιρό. Ειδικότερα, το Enthusiast κοινό έχει πέσει με τα μούτρα και μανιωδώς αγοράζουν τις GPU, αν και με την έλλειψη της τεχνολογίας RTX στα παιχνίδια, για άλλη μία χρονιά, είναι απλώς ένα Upgrade της προηγούμενης γενιάς. Πιο συγκεκριμένα, τα τρία μοντέλα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι τα, RTX 2080 Ti (FE), RTX 2080 (FE) και RTX 2070 (FE), με τις Founders Edition να είναι “υπερχονισμένες” εκδόσεις των αρχικών μοντέλων.

Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες στο Reddit, έχει δημιουργηθεί ένα σούσουρο σχετικά με προβληματικά μοντέλα τα οποία αγοράστηκαν απευθείας από την Nvidia. Τα προβλήματα αφορούν το μοντέλο RTX 2080 Ti και την Founders Edition. Αναλυτικότερα, αρκετοί χρήστες αναφέρουν ότι η κάρτα γραφικών τους απλά σταμάτησε να λειτουργεί, χωρίς κάποιο Overclocking ή κάποιο βαρύ Workload. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η οθόνη εμφανίζει artifacts που σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην GPU. Έχουν υπάρξει και περιστατικά που η κάρτα γραφικών νέκρωσε πάνω στο Boot, πριν καν ξεκινήσει ο υπολογιστής. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αντικατάσταση μέσω RMA, που ακόμη και εκεί οι αγοραστές, ενίοτε, περιμένουν κοντά στις 30 ημέρες, χωρίς να έχουν παραλάβει τις νέες κάρτες γραφικών τους. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που οι νέες (RMA) κάρτες γραφικών, τους εμφανίζουν πάλι προβλήματα όπως φαίνεται και στο αντίστοιχο topic στο Reddit.

Φυσικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος και το ποσοστό του προβλήματος, με βάση τους αγοραστές, καθώς τα γεγονότα μπορεί να είναι μεμονωμένα. Όμως φαίνεται ότι ένας σεβαστός αριθμός αγοραστών έχει επηρεαστεί από αυτά τα προβλήματα. Επίσημη απάντηση μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, ενώ αρκετοί κατηγορούν και το Quality Control που γίνεται πριν την κυκλοφορία. Εφόσον η εταιρία δέχεται να γίνει αντικατάσταση, η πηγή του προβλήματος φαίνεται να είναι στις ίδιες τις RTX 2080 Ti και στο κομμάτι του Hardware. Το αν θα λυθεί άμεσα ή στην επόμενη παρτίδα, μένει να το μάθουμε σύντομα.

Εσείς, για περισσότερα νέα και ειδήσεις, μείνετε συντονισμένοι στο Videogamer Greece!

 

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ