Η Ubisoft επιβεβαιώνει κυβερνοεπίθεση αλλά χωρίς να εκτεθούν στοιχεία χρηστών - VideoGamer.gr
UbisoftLibrary
· Γράφει ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος

Η Ubisoft επιβεβαιώνει κυβερνοεπίθεση αλλά χωρίς να εκτεθούν στοιχεία χρηστών

H Ubisoft επιβεβαίωσε πως έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα, που ανακάλυψε η GamesIndustry.biz, την προηγούμενη εβδομάδα, η Ubisoft δέχτηκε κυβερνοεπίθεση που αποτέλεσε σε προσωρινά προβλήματα σε μερικά παιχνίδια, συστήματα και υπηρεσίες. Το τμήμα IT δούλεψε πάνω στο πρόβλημα μαζί με εξωτερικούς συνεργάτες για την λύση του προβλήματος.

Σαν μέτρο πρόληψης έγιναν password reset σε όλα τα τερματικά και λογαριασμούς της εταιρίας. Επίσης επιβεβαιώνεται πως όλες οι υπηρεσίες και τα games λειτουργούν κανονικά και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για έκθεση στοιχείων παικτών.

Η εταιρία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός, αλλά αρκετές άλλες τεχνολογικές εταιρίες δέχθηκαν αντίστοιχες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Πρόσφατο παράδειγμα η NVIDIA που έγινε θύμα ransomware επίθεσης στο τέλος του Φεβρουαρίου και μέρος των υπηρεσιών της έμειναν κάτω για δύο ημέρες.

Τέλος δεν υπάρχει κάποια σύνδεση στην κυβερνοεπίθεση προς την Ubisoft με αυτήν της NVIDIA. Για τώρα πάντως, καλό θα ήταν να κάνετε μια αλλαγή των passwords σας στα Ubisoft accounts σας για να είτε σίγουροι.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ