Αρνητική η αντίδραση των επενδυτών απέναντι στο Nintendo Switch - VideoGamer.gr
Λίγα τα παιχνίδια με το Launch του Nintendo Switch - videogamer.gr
· Γράφει η Μπιρμπελή Ζωή

Αρνητική η αντίδραση των επενδυτών απέναντι στο Nintendo Switch

Ο πρόεδρος της Nintendo Tatsumi Kimishima βρέθηκε σε σύγχυση μετά την αποκάλυψη της νέας υβριδικής κονσόλας της εταιρείας, το Nintendo Switch, με τις μετοχές της εταιρείας να πέφτουν.

Μιλώντας στο Bloomberg για την κονσόλα Switch και το μέλλον της εταιρείας, ο Kimishima δήλωσε ότι βρέθηκε προ έκπληξης με την αρνητική αντίδραση που είχαν οι επενδυτές. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει ιδέα γιατί οι μετοχές της εταιρείας έπεσαν τόσο ξαφνικά και είναι σε σύγχυση από την όλη κατάσταση.

“Να σας πω την αλήθεια εξεπλάγην” είπε ο Kimishima στο Bloomberg. “Αναρωτήθηκα με αυτή την αντίδραση. Αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Και δεν υπάρχει λόγος να μιλήσω για την τιμή της μετοχής”.

Το βράδυ πριν αποκαλύψει η Nintendo το Switch, η εταιρεία είχε έσοδα πάνω από 1 δις δολάρια. Οι μετοχές είχαν αύξηση πάνω από 4.6%, γεγονός που καθιστά αυτήν την αύξηση την μεγαλύτερη σε ένα μήνα μετά την εκπληκτική επιτυχία του Pokemon Go του περασμένου καλοκαιριού.

Η Nintendo αναμένει να πουληθούν 2 εκατομμύρια Switch πριν τον Μάρτιο του 2017 - videogamer.gr

Μετά την αποκάλυψη της κονσόλας όμως, η εταιρεία είδε τις μετοχές τις να πέφτουν κατά 7.3% μέσα σε μια νύχτα. Ο Kimishima είπε ότι ενώ ο ίδιος δεν κατάλαβε την ανησυχία των επενδυτών μετά την αποκάλυψη του Switch, μετά από 8 χρόνια συνεχόμενης μείωσης των εσόδων, η εταιρεία είχε αφιερωθεί στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που παίζουν βιντεοπαιχνίδια, ελπίζοντας σε μια αύξηση των κερδών μέσω της δημιουργίας μιας βάσης παιχτών.

“Αυτό που στοχεύουμε είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Θέλουμε να προσφέρουμε διάφορες εκπλήξεις στους πελάτες μας και μέσω της υποστήριξης τους να αυξήσουμε τα κέρδη μας. Αυτός είναι ο τελικός μας σκοπός. Αλλά αν δεν πετύχουμε τον σκοπό μας, αυτό σημαίνει ότι δεν ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε αυτό που θέλαμε. Το αποτέλεσμα θα το δούμε τον επόμενο χρόνο”.

Η Nintendo αποκάλυψε το Switch στις 20 Οκτωβρίου μέσω βίντεο. Η υβριδική κονσόλα θα επιτρέπει μια πιο παραδοσιακή εμπειρία παιχνιδιού, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως φορητή κονσόλα. Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών χαρακτηριστικών, της ημερομηνίας κυκλοφορίας και της τιμής θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια ενός event στην Ιαπωνία στις 12 Ιανουαρίου 2017.

Ποια είναι η άποψη σας για την νέα υβριδική κονσόλα της Nintendo; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια.

Ακολουθήστε το Videogamer.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα

ΣΧΟΛΙΑ