Η GROW Games Expo δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες δημιουργούς παιχνιδιών να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο στο παιχνίδι και τις μορφές που αυτό μπορεί να πάρει.

Το παιχνίδι είναι άρρηκτα δεμένο με την καθημερινότητα μας. Είναι ένα μέσο μάθησης και εκπαίδευσης, ένα μέσο διασκέδασης αλλά και ένα μέσο απόκτησης νέων εμπειριών και κοινωνικοποίησης. Από τα πρώτα μας βήματα μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι, κάνουμε νέους φίλους και ζούμε μαζί τους εμπειρίες άφθαρτες στον χρόνο. Το όνομα της έκθεσης κάνει ακριβώς αυτή την αναφορά στην σημασία του παιχνιδιού μέσω των αρχικών των λέξεων που το σχηματίζουν: Games Rule Our World.

Η GROW Games Expo έχει σαν σκοπό να αναδείξει το δημιουργικό έργο της χώρας. Ο χώρος της δημιουργίας παιχνιδιών είναι σε ανάπτυξη και πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε σημαντικά παιχνίδια να βγαίνουν από την χώρα μας και να ξεχωρίζουν στο εξωτερικό. Αυτή η αναφορά στην ανάπτυξη που βλέπουμε να υφίσταται και στην οποία συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις είναι το δεύτερο μήνυμα που εκφράζει το όνομα της έκθεσης: Ανάπτυξη.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την σημασία της επαφής και της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών με τους αντίστοιχους δημιουργούς του εξωτερικού. Η GROW Games Expo θα συντελέσει το μέσο διαλόγου μεταξύ των δημιουργών αλλά και την προβολή των Ελληνικών παιχνιδιών προς το εξωτερικό.

Σε ποιους απευθύνεται

Όποιος αγαπάει τα παιχνίδια, σίγουρα θα βρει στην έκθεση κάποιο παιχνίδι που να του αρέσει. Στον χώρο θα υπάρχουν παιχνίδια για PC, κινητά, επιτραπέζια, Virtual Reality και Augmented Reality. Προσκαλούμε λοιπόν όλους του φίλους των παιχνιδιών ανεξαρτήτως ηλικίας να μας επισκεφτούν.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να συζητήσει με τους δημιουργούς των παιχνιδιών. Θα μάθει για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την δημιουργία των παιχνιδιών αλλά και θα συμβάλει στην ποιοτική τους εξέλιξη παρέχοντας τις παρατηρήσεις του και τα σχόλια του για τα παιχνίδια που θα δοκιμάσει.

Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον που ενδιαφέρεται ο ίδιος να ασχοληθεί με την ανάπτυξη παιχνιδιών. Θα έρθει σε επαφή με δραστήριους και έμπειρους ανθρώπους του χώρου. Θα μάθει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να είσαι game developer. Ίσως προκύψουν και νέες συνεργασίες μέσα από αυτή την διαδικασία.

Χώρος – Χρόνος

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο κτίριο Δ10 «Δεξαμενές Καθαρισμού» στις 3 & 4 Ιουνίου 2017.

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων είναι ένας πολυχώρος όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει διάφορες εκδηλώσεις. Φιλικός και προσβάσιμος για όλους, ο χώρος της Τεχνόπολης σας περιμένει.

Για να μεταβείτε στην Τεχνόπολη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρό και να κατεβείτε στην στάση «Κεραμεικός».  Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία (049, 815, 838, 914, Β18, Γ18) και τρόλει (21) και να κατεβείτε στη στάση «Φωταέριο» στην οδό Πειραιώς.

Περισσότερες πληροφορίες για την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

http://www.technopolis-athens.com

Εισιτήρια

Για να επισκεφθείτε την έκθεση είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου. Εισιτήρια θα βρείτε στην είσοδο της έκθεσης αλλά και online. Πληροφορίες για την προπώληση θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το κόστος του εισιτηρίου διαμορφώνεται ως εξής:

Είδος Τιμή (ευρώ)
Ημερήσιο ατομικό 3€
Διήμερο ατομικό 5€
Παιδιά κάτω των 10 ετών Δωρεάν

Διοργανωτής

Την έκθεση διοργανώνει η GIFTED Hellas, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που έχει ως σκοπό την προώθηση και ανάδειξη των ταλέντων στο χώρο του game development στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν την δημιουργικότητα, την καινοτομία και την συνεργασία των δημιουργών ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν το έργο τους στο κοινό.

Τα τελευταία 5 χρόνια διοργανώνουμε με επιτυχία το Global Game Jam [Athens], στο πλαίσιο της παγκόσμιας διοργάνωσης Global Game Jam. Πρόκειται για το μεγαλύτερο hackathon με στόχευση την δημιουργία παιχνιδιών όπου δημιουργοί παιχνιδιών για 48 ώρες μαζεύονται σε ένα χώρο, σχηματίζουν ομάδες και δημιουργούν παιχνίδια πάνω σε ένα κοινό θέμα.

Μάθετε περισσότερα για την GROW Expo στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης και στο Facebook ή στο Twitter account της GROW.