Διανύουμε τον μήνα της κυκλοφορίας των Pokemon Sun και Moon. Για τους fans των Pokemon αυτό σημαίνει υπομονή μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, οπού και θα είναι διαθέσιμα τα παιχνίδια, ενώ για την Nintendo σημαίνει διαφημιστικά σποτ, βίντεο με features, άρθρα, bundles και γενικά οτιδήποτε υπάγεται στην κατηγορία του αποτελεσματικού marketing.

Συνήθως, εξετάζοντας πάντα προηγούμενους Pokemon τίτλους της Nintendo, οποιαδήποτε κυκλοφορία επιφέρει αυτομάτως κέρδη για την εταιρία.

Αυτή την φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά προς το καλύτερο.

Pokemon GO Βοηθάει Τα Pokemon Sun Και Moon
Στο region Alola θα διαδραματίζονται οι δύο τίτλοι.

Το φαινόμενο Pokemon GO

Αν δεν ζείτε κάτω από μια πέτρα τους τελευταίους πέντε μήνες, θα γνωρίζετε φυσικά τι εστί Pokemon GO.

O Free To Play τίτλος της εταιρίας (developed από την Niantic), διαθέσιμος για Android και iOS, έσπασε τα ρεκόρ κατά την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του αποκτώντας την πρώτη θέση στα Αpp charts του App Store και Play Store.

Μέχρι το τέλος του Ιουλίου και χωρίς να έχει περάσει ούτε ένας μήνας, το Pokemon GO βρισκόταν σε πάνω από 100 εκατομμύρια συσκευές.

Για την ιστορία θα αναφέρω πως η εφαρμογή ξεπέρασε σε in-game πωλήσεις μέσα στον πρώτο μήνα τα Clash of Clans και Candy Crush, δύο εφαρμογές που βρίσκονται στην αγορά από το 2012.

Αυτή την στιγμή που διαβάζεις το άρθρο, τα κέρδη ανέρχονται σε πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο αριθμός των χρηστών είναι γύρω στους 500 εκατομμύρια.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα κέρδη της Nintendo και θα μπορούσα να γράφω ώρα για αυτές. Ωστόσο, ο σκοπός του άρθρου δεν είναι να απαριθμήσω τις επιτυχίες της εταιρίας με βάση τις μετοχές της, παρά να θίξω το γεγονός ότι το Pokemon GO όχι μόνο αναζωπύρωσε την αγάπη των περισσότερων gamers για τα Pokemon, αλλά δημιούργησε και ένα πιο σύγχρονο fanbase που αναμένει τις δύο προσθήκες στο franchise των Pokemon.

Η συσχέτιση αυτή των τίτλων είναι απολύτως λογική, και η Nintendo το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Τα Alola Forms και σε τι αποσκοπούν

Θα φέρω ως απλό παράδειγμα τα Alola Forms. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Alola Forms αποτελούν διαφορετικές εκδοχές Pokemon που οφείλονται σε διαφορές στο κλίμα ή/και στο ευρύτερο περιβάλλον. Στην πλειονότητα τους, τα Pokemon που διαθέτουν Alola Form (με βάση πάντα από αυτά που έχουμε δει από τα trailers) είναι Pokemon που γνωρίζουν όλοι, σχεδόν, οι παλιότεροι fans (ακόμα και αν παράτησαν σχετικά νωρίς το franchise). Κάτι τέτοιο, δεν αποτελεί σύμπτωση.

Ο αριθμός των Pokemon έχει εκτοξευθεί γύρω στα 700 και ενώ λόγω του Pokemon GO η σχέση των fans με τα original 150 Pokemon φαίνεται να κρατεί καλά, οι περισσότεροι από τους "παλιούς" δεν μπορούν να διακρίνουν την διαφορά μεταξύ ενός Diancie και ενός Gourgeist.

Το twist αυτό στην παλιά φόρμουλα του franchise είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει τους παίχτες, και ιδιαίτερα τους παλιότερους fans, για τα Pokemon Sun και Moon αφού και οι αντιδράσεις είναι ήδη θετικές για τους νέους τίτλους.

 

Η διαφήμιση

Συλλογισμένη λοιπόν την επιτυχία του Pokemon GO για ακόμα μία φορά, η Nintendo κυκλοφόρησε ένα καινούριο διαφημιστικό σποτάκι το οποίο κάνει αναφορά στην εφαρμογή που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Το σποτ δείχνει επίσης και διάφορα Pokemon Centers που θα βρίσκονται διάσπαρτα στην Ιαπωνία θέλοντας να ανεβάσει το ενδιαφέρον τόσο για τους νέους τίτλους όσο και για τα καινούρια καταστήματα.

 

Θα προσέξετε προφανώς ότι η διαφήμιση δεν δείχνει ούτε ένα από τα καινούρια Pokemon, παρά εμφανίζονται μόνο Pokemon παλιότερων γενιών και τα Alola Form τους. Δύσκολο να είναι σύμπτωση.

Πρόκειται να παίξετε τα Pokemon Sun και Moon; Αν ήσασταν παλιοί fans του franchise, σας βοήθησε το Pokemon GO να αγαπήσετε ξανά τα Pokemon; Αφήστε μας ένα σχόλιο και μην ξεχάσετε να κάνετε Like στην σελίδα του videogamer.gr στο Facebook!