Το Pokemon Go Level UP Guide του videogamer.gr είναι ο απόλυτος οδηγός που θα σε βοηθήσει να ανεβάσεις τα levels του trainer σου γρήγορα και αποδοτικά! Μετά από την ανάγνωση του οδηγού, δε θα χαλάσεις ποτέ ξανά κανένα αντικείμενο άσκοπα και θα βρεθείς σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους Pokemon Trainers!

To level του Trainer σου επηρεάζει πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο το καλύτερο, διότι συναντάς δυνατότερα και πιο σπάνια Pokemon. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό, πρέπει να προσπαθήσεις να αυξήσεις τα levels σου όσο πιο αποδοτικά γίνεται έτσι ώστε όχι μόνο να πιάσεις σπανιότερα Pokemon αλλά και να γίνεις ο επόμενος Gym Leader της γειτονιάς σου(και όχι μόνο)! 

Αν δεν έχεις κατεβάσει ήδη το παιχνίδι, τότε τι περιμένεις; Αφού είσαι έτοιμος, ας δούμε καταρχήν πως μπορούμε να κερδίσουμε experience points, δηλαδή XP!

pokemon go level up guide videogamer.gr

XP λαμβάνουμε για τις εξής δραστηριότητες:


 • Πιάνετε καινούριο Pokemon                                             500 XP
 • Εξέλιξη Pokemon                                                                   500 XP
 • Εκκόλαψη Pokemon                                                              200 XP
 • Νίκη ενάντια σε trainer (σε Pokemon Gym)                 150 XP
 • Πιάνετε Pokemon                                                                  100 XP
 • Μάχη ενάντια σε Pokemon (σε Pokemon Gym)           100 XP
 • Excellent Throw                                                                      100 XP
 • Στάση σε Pokestop                                                                  50 XP
 • Νίκη ενάντια σε Pokemon (σε Pokemon Gym)              50 XP
 • Great Throw                                                                              50 XP
 • Nice Throw                                                                                10 XP
 • Curve Throw                                                                             10 XP

 Catch them ALL, αλλά με τον σωστό τρόπο!

Το πιο προφανές από όλα, είναι πως πρέπει να κυνηγάς συνεχώς νέα Pokemon, σε νέες περιοχές! Κάθε νέα προσθήκη στο pokedex σε επιβραβεύει με 500XP, οπότε αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικό κίνητρο για να εξερευνήσεις τη περιοχή σου, με τη βοήθεια του Pokemon GO Level UP Guide, φυσικά!

Μην πιστεύεις ωστόσο ότι αφού ήδη έχεις πιάσει ένα Pokémon, δεν έχει νόημα να το ξαναπιάσεις. Κάθε φορά που αιχμαλωτίζουμε ένα γνώριμο pokemon, το παιχνίδι μας επιβραβεύει με 100 XP τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι λίγα, ενώ γεμίζεις επίσης με Candy και Stardust, έχοντας αργότερα την δυνατότητα να τα εξελίξεις (δες παρακάτω).

Προκειμένου η συλλογή των αγαπημένων μας "τεράτων" να μη καταντήσει επαναλαμβανόμενη, η Niantic έχει προνοήσει με την εισαγωγή διάφορων βολών καθώς και "hitboxes"  πάνω στα Pokemon! Πρακτικά αυτό σημαίνει πως σημαδεύουμε για το... κεφάλι!

Επιπλέον XP παίρνεις λοιπόν σε περίπτωση που καταφέρεις ένα από τα παραπάνω "throw" : Excellent, Great και Nice. Έτσι σε περίπτωση που το Pokémon που έπιασες με Excellent Throw είναι καινούριο, τότε το παιχνίδι θα σε επιβραβεύσει με 100 + 500 + 100 = 700 XP. Εξασκήσου στο baseball λοιπόν!

Τέλος, το Curve Throw είναι άλλος ένας τρόπος να πάρετε λίγα XP. Για να καταφέρεις ένα Curve Throw, πίεσε την Pokéball και κάνε κυκλικές κινήσεις με το δάχτυλό σου πριν εκτελέσεις βολή. Θα καταλάβεις ότι η Pokéball στριφογυρίζει λόγω του animation. Είναι σίγουρα πιο δύσκολος τρόπος για τα τόσο λίγα XP που δίνει αλλά σίγουρα έχει πλάκα!

pokemon go level up guide videogamer.gr

 


Εξελίξτε τα Pokémon σας και μη ξεχνάτε τα αβγά!

Επίσης σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι και η εξέλιξη Pokémon. Τα Pokémon εξελίσσονται με την χρήση Stardust και των αντίστοιχων Candy. Αν λοιπόν βρεις κάποιο Pokémon που έχεις ήδη, καλό θα ήταν να το πιάσεις και να μην το παρατήσεις, αφού η εξέλιξη ακόμα και του πιο απλού Pokemon σου αποφέρει 500XP!

Εκτός από το γεγονός ότι λαμβάνετε Candy και Stardust με το κάθε pokemon, έχεις την δυνατότητα να το μεταφέρεις (Transfer) στον Professor, ο οποίος και θα σε ανταμείψει με candy. Αν λοιπόν έχετε παραπάνω από ένα ίδιο Pokémon (πχ. τρία pidgey), μην ξεχάσεις να μεταφέρεις όλα αυτά με το μικρότερο CP καθώς είναι και τα πιο αδύναμα.

Πριν τη κάθε βόλτα σου, μη ξεχνάς να βάζεις αβγά στον incubator σας! Κάθε εκκόλαψη αβγού μας δίνει 200xp, όπως επίσης και ένα νέο Pokemon, οπότε καταλαβαίνεις τα οφέλη!


Παλέψτε με τους Gym Leaders!

Μπορεί το παιχνίδι να μη μας επιτρέπει άλλες μάχες πέραν των Gym Battles προς το παρόν, ωστόσο αυτό δεν είναι λόγος να μη δοκιμάσεις να τα κατακτήσεις, έστω αυτά! Πέρα από τα λεγόμενα bragging rights, για εσένα και την ομάδα σου, κάθε Pokemon Trainer & Gym Leader που νικάς σου δίνει πολυπόθητα XP που θα σε κάνουν με τη σειρά τους, πιο δυνατό για τις επόμενες μάχες!

 


Χρησιμοποιήστε τα items!

Τα Incense και τα Lure Modules σου επιτρέπουν να πιάνεις περισσότερα Pokémon από ότι χωρίς αυτά, ενώ αυξάνουν και τις πιθανότητες σας να πιάσετε καινούρια. Η ενεργοποίηση ενός Incense δημιουργεί μία "αύρα/μυρωδιά" γύρω από τον χαρακτήρα σας προσελκύοντας τα Pokémon για 30 λεπτά. Συνιστάται βέβαια να περπατάς ενώ έχεις ένα Incense ενεργοποιημένο προκειμένου να μην πάει χαμένο ούτε δευτερόλεπτο!

Τα Lure Modules έχουν σχεδιαστεί για να ενεργοποιούνται μόνο "πάνω" σε ένα Pokéstop αυξάνοντας τα Pokemon σε αυτό το. Το πλεονέκτημα των Lure Modules είναι ότι μπορούν και άλλοι παίχτες γύρω από αυτό το Pokestop να επωφεληθούν. Ενώ λοιπόν τα Incense προορίζονται και ατομική χρήση, τα Lure Modules έχουν καθολική ισχύ για τα άτομα που είναι κοντά, οπότε μοιράζεστε το κόστος ενός Incense από το Store, και επωφελείστε όλοι!

pokemon go level up guide videogamer.gr


 Advanced Tip: Πως θα πολλαπλασιάσετε τα XP σας!

Για το τέλος του Pokemon GO Level UP Guide, έχουμε το πιο σημαντικό tip για εσάς! Τα Lucky Eggs που μπορείς να αγοράσεις με PokéCoins από το Shop, παρέχουν το διπλάσιο XP όταν πραγματοποιείς οποιαδήποτε δραστηριότητα σου αποφέρει XP.

Συνεπώς η συμβουλή μας είναι πολύ απλή: εάν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για πολύ γρήγορο leveling up, αγόρασε Lucky Eggs από το κατάστημα, αλλά χρησιμοποίησέ το συνετά! Κράτα τα Candy σου, καθώς και τα Pokemon που θες να εξελίξεις άμεσα, ταξίδεψε κοντά σε Gym Leader και PokeStops, βάλε και μερικά αβγά για εκκόλαψη και... χρησιμοποίησε τα Lucky Eggs για να διπλασιάσεις το οργανωμένο XP farming σου!

 

Ελπίζουμε να σας κάλυψε ο Pokemon GO Level UP Guide by videogamer.gr, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε tips, περιμένουμε φυσικά τις προτάσεις σας στα σχόλια από κάτω!

Ακολούθησε μας φυσικά και στη σελίδα του videgamer.gr στο facebook για περισσότερα Pokemon GO άρθρα!

 

Καλό Leveling Up!

Δείτε επίσης:

pokemon go level up guide videogamer.gr